כל יום חו"ל: לשבת בסלון ולהרגיש באוסטרליה

בית בקיבוץ חולדה | עיצוב פנים: סטודיו sugarfree, צילום: גדי יוסף
בית בקיבוץ חולדה | עיצוב פנים: סטודיו sugarfree, צילום: גדי יוסף

חלוקה מושלמת בין האזור הציבורי והפרטי, המטבח שבעלת הבית חלמה להגיש בו פנקייקים וסלון שבמרכזו קמין: בית בחולדה שסוד המהפך שלו הוא שימוש בחומרים טבעיים והשראה עיצובית מאוסטרליה

88 שיתופים | 132 צפיות

הדיירים
זוג בסוף שנות ה-30, רופאה בהתמחות ואיש קבע ויינן, שלושת ילדיהם וכלב מתוק מאוד.

הבית
בית פרטי בן שישה חדרים בשטח 140 מ"ר בנויים + גינה בקיבוץ חולדה. הכניסה לבית עוברת דרך שביל מוקף צמחיה מהחצר הקדמית, הנפתח אל החלל הציבורי. סלון, מטבח ופינת אוכל נמצאים בחלל אחד גדול עם שתי יציאות לחצר האחורית: האחת מאזור הסלון ובה איזור ישיבה ומטבח חוץ, ויציאה נוספת וצדדית מאזור המטבח שמובילה לגינת ירק. החלוקה בין האזור הפרטי לציבורי מאוד ברורה ומופרדת בדלת הזזה הממוקמת משמאל לכניסה.

שביל הגישה. בית בקיבוץ חולדה | עיצוב פנים: סטודיו sugarfree, צילום: גדי יוסף
שביל הגישה. בית בקיבוץ חולדה | עיצוב פנים: סטודיו sugarfree, צילום: גדי יוסף

מסדרון המשמש כאזור שירות כולל ארונות אחסון, בין השאר למכונת הכביסה, מוביל לשירותי אורחים, לחדר אירוח קטן ולחלל המשפחה הפתוח אל המסדרון וכולל איזור משחקים וטלוויזיה. בהמשך ממוקם הממ"ד ובו חדר עבודה, חדר שינה משותף לשלושת הילדים, חדר רחצה ומאסטר הורים הכולל בתוכו חדר רחצה וחדר ארונות.

בית בקיבוץ חולדה | עיצוב פנים: סטודיו sugarfree, צילום: גדי יוסף
בית בקיבוץ חולדה | עיצוב פנים: סטודיו sugarfree, צילום: גדי יוסף

התכנון
בני הזוג רכשו את הבית לפני כמה שנים במסגרת פרויקט הרחבה של הקיבוץ וגרו בו מבלי שעשו בו שינויים מהותיים. מדובר בבית מלא פוטנציאל, עם תקרה גבוהה בחלל הציבורי, הכנה לקמין, מפתחים יפים וחלוקה טובה של החדרים והאיזור הפרטי של הבית. יחד עם זאת, נדרש תכנון מחדש של החלל הציבורי וטיפול חומרי ועיצובי בכל החלל הפרטי של הבית, כולל שיפוץ ושדרוג חדרי הרחצה ופתרון לאיזור השירות שהיה חלק מהמטבח הישן.

אי גדול ונוח נוסף אל המטבח | עיצוב פנים: סטודיו sugarfree, צילום: גדי יוסף
אי גדול ונוח נוסף אל המטבח | עיצוב פנים: סטודיו sugarfree, צילום: גדי יוסף

התהליך כלל עיצוב מחדש של פנים הבית ותכנון חניה ושביל גישה חדשים בחוץ. כל אלה דרשו שינויים והתאמות של חשמל ואינסטלציה, החלפת אלומיניום חלקי בחלל הציבורי, תכנון מטבח וחדרי רחצה חדשים, עבודות נגרות והלבשה מלאה. המטבח, שהיה אחת המטרות העיקריות של השיפוץ, הורחב על חשבון חדר שירות שהיה ממוקם בחלקו האחורי וכעת נפתח אל הסלון, ונוסף אליו גם אי גדול ונוח עליו חלמה בעלת הבית כשדמיינה את שלושת ילדיה יושבים סביבו לארוחת בוקר מפנקת של פנקייקים.

המטבח | עיצוב פנים: סטודיו sugarfree, צילום: גדי יוסף
המטבח | עיצוב פנים: סטודיו sugarfree, צילום: גדי יוסף

העיצוב
הזוג, בעל טעם משובח, רצה לעדכן את ביתו ולהתאימו במדויק לצרכיו ולטעמו העיצובי. בעלת הבית שהתגוררה בעבר באוסטרליה, ביקשה להכניס מעט מהסגנון העיצובי האוסטרלי לתוך הבית. יש לא מעט דמיון בין מבנה הבתים האוסטרלים לבתים בישראל – האקלים ואופי החיים המשלב בין פנים לחוץ, וכך החלל הציבורי נפתח למקסימום כדי לאחד את כל המפתחים לחלל אחד ולהכניס כמה שיותר מהחוץ פנימה.

פינת האוכל נשארה במקומה המקורי. נוסף לה ספסל לישיבה הכולל אחסון | עיצוב פנים: סטודיו sugarfree, צילום: גדי יוסף
פינת האוכל נשארה במקומה המקורי. נוסף לה ספסל לישיבה הכולל אחסון | עיצוב פנים: סטודיו sugarfree, צילום: גדי יוסף

מרבית הבחירות נעשו במחשבה על חומרים טבעיים יותר: שילובים של קש, שעם וצמר, ושימוש בעץ וחיפויים המדמים אבן וטראצו. בהמשך לקו זה, המשטח במטבח מדמה אבן טבעית עם גידים ועורקים בולטים בגוניהם, ועל אלה מתווספות הצבעוניות הניטרלית בחלל ועבודות האומנות שעל הקירות שרובן הגיעו עם בעלת הבית מאוסטרליה.

הסלון קיבל העמדה חדשה, כשבמרכזו הותקן קמין גז שחופה בהתאמה בנגרות מיוחדת. | עיצוב פנים: סטודיו sugarfree, צילום: גדי יוסף
הסלון קיבל העמדה חדשה, כשבמרכזו הותקן קמין גז שחופה בהתאמה בנגרות מיוחדת. | עיצוב פנים: סטודיו sugarfree, צילום: גדי יוסף

החלל הציבורי התחדש בריצוף 60*120 ס"מ דמוי טרצו עדין ובנגרות בהתאמה לאזור הכניסה ולקיר האחורי, עם ארון גבוה עם דלתות זכוכית לאחסון ותצוגה של הכלים היפים של בני הבית.

ארון הכלים ומשמאל המחיצה שמפרידה בין האזור הפרטי לציבורי | עיצוב פנים: סטודיו sugarfree, צילום: גדי יוסף
ארון הכלים ומשמאל המחיצה שמפרידה בין האזור הפרטי לציבורי | עיצוב פנים: סטודיו sugarfree, צילום: גדי יוסף

בכניסה למסדרון המוביל לאזור הפרטי תוכננה דלת הזזה המשמשת כמחיצה מהחלל הציבורי והן כמחסום עבור הכלב של המשפחה מהמעבר לחדרים. המחיצה תוכננה עם חירוץ מיוחד למעבר של אור ואוויר והמשחק בעת פתיחתה הוא מחזה נהדר של אור וצל ושכבות של חומר.

מחיצה מהחלל הציבורי ומחסום עבור הכלב | עיצוב פנים: סטודיו sugarfree, צילום: גדי יוסף
מחיצה מהחלל הציבורי ומחסום עבור הכלב | עיצוב פנים: סטודיו sugarfree, צילום: גדי יוסף
ארונות האחסון במסדרון | עיצוב פנים: סטודיו sugarfree, צילום: גדי יוסף
ארונות האחסון במסדרון | עיצוב פנים: סטודיו sugarfree, צילום: גדי יוסף

שלושת הילדים ביקשו להישאר לישון באותו החדר, כמו שהיה לפני השיפוץ, כשכל המשחקים נמצאים בחלל המשפחה הפתוח למסדרון. חדר השינה שלהם עוצב בגוונים רגועים ונעימים, בשילוב פריטים עיצוביים מיוחדים. חלל המשפחה והמשחקים קיבל נגרות חדשה בשילוב המידוף הקיים ואומנות מקורית של בני הזוג נתלתה על הקירות.

חדר הילדים | עיצוב פנים: סטודיו sugarfree, צילום: גדי יוסף
חדר הילדים | עיצוב פנים: סטודיו sugarfree, צילום: גדי יוסף
חדר הילדים | עיצוב פנים: סטודיו sugarfree, צילום: גדי יוסף
חדר הילדים | עיצוב פנים: סטודיו sugarfree, צילום: גדי יוסף
חדר הרחצה של הבית | עיצוב פנים: סטודיו sugarfree, צילום: גדי יוסף
חדר הרחצה של הבית | עיצוב פנים: סטודיו sugarfree, צילום: גדי יוסף

במאסטר ההורים, תוכננה מול המיטה יחידת נגרות גדולה הכוללת בתוכה את הטלוויזיה, את מערכת המיזוג המשולבת ואחסון תחתון כתוספת לחדר הארונות הצמוד לו. קיר המיטה קיבל חיפוי כתחליף לראש מיטה ופרטי עיצוב מהאוסף של הזוג משתלבים בחלל.

חדר הרחצה ביחידת ההורים | עיצוב פנים: סטודיו sugarfree, צילום: גדי יוסף
חדר הרחצה ביחידת ההורים | עיצוב פנים: סטודיו sugarfree, צילום: גדי יוסף
חדר המאסטר | עיצוב פנים: סטודיו sugarfree, צילום: גדי יוסף
חדר המאסטר | עיצוב פנים: סטודיו sugarfree, צילום: גדי יוסף
התכנון | בית בקיבוץ חולדה
התכנון | בית בקיבוץ חולדה

אתר המעצבים

ספקים

קבלן שטרן ג'בארין פרויקטים

ריצופים חיפויים וסניטרים מודי קרמיקה

תאורה כלי אור

נגרות אומן נגריית האומן קלנסווה

קמין אורטל קמינים

ידיות ואביזרים חדרי רחצה טיראדור

ריהוט פנטהאוז בייסיק

כיסאות פיקאפ, ניחותא

אבזור והלבשה BRING IT HOME, סטודיו דפני, פלורליס, NOLAND כריות

מצעים מפנקים ומגבות מלטפות של קנת קול לבית עכשיו במבצע THREE SIXTY FIVE by MASHBIR