גרם מדרגות שהוא יצירת אומנות. התאהבנו בבית הזה במושב בשפלה

בית בשפלה | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
בית בשפלה | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר

גרם מדרגות מרחף, תעתוע אופטי בחדר השינה של ההורים וקומה חדשה לילדים: שיפוץ מאסיבי בבית בשפלה יצר מראה מעוצב ושלם עד הפרטים הקטנים ביותר מבלי לוותר לרגע על הפרקטיות

88 שיתופים | 132 צפיות

הדיירים
זוג בתחילת שנות ה-50, היא שכירה בתחום הרפואה והוא עצמאי בתחום הנדל"ן + שלושת ילדיהם בני 11,14,16.

הבית
בית פרטי בן שתי קומות בשטח 186 מ"ר בנויים במושב בשפלה. הכניסה נפתחת אל החלל הציבורי של הבית הממוקם משמאל וכולל סלון עם יציאה לחצר הקדמית, מטבח הממוקם בגב קיר הטלוויזיה ומופרד על ידו, ופינת אוכל שמימינה יש יציאה נוספת החוצה – הפעם לחצר האחורית. מימין לכניסה ממוקמים שירותי אורחים ושלוש מדרגות המובילות לאזור חדרי השינה ולגרם מדרגות לולייניות המוביל לקומה העליונה. מימין למדרגות נמצאת יחידת ההורים הכוללת מקלחת צמודה וחדר ארונות (בממ"ד), בהמשך ממוקמים חדר עבודה וחדרה של הבת הכולל כניסה לחדר רחצה (כניסה נוספת מהמסדרון). מאחורי המדרגות תוכנן ארון אחסון דו כיווני (מאחוריו חדר הרחצה של הילדה) המשמש גם רקע למדרגות המפוסלות. הקומה העליונה מיועדת לשני הבנים ויש בה פינה עם ספסל להנחת מעילים ותיקים ומולו מטבחון קטן, פינת טלוויזיה, חדר רחצה ושני חדרי שינה.

הכניסה לבית | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
הכניסה לבית | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר

התכנון
לפני השיפוץ הייתה לבית רק קומה אחת עם סלון, מטבח ושלושה חדרי שינה בשטח כולל של 146 מ"ר + חצר. הבית במצבו הקיים לא ענה על צורכי המשפחה הן ברמה הפרקטית עם מחסור בשטח עבור חדר פרטי לכל ילד ואזור בו יוכלו לארח חברים בלי להפריע לשאר הבית, והן ברמה הוויזואלית עם עיצוב מיושן ולא שלם והרמוני, לרבות בחדרי הרחצה שהיו מיושנים ולא פרקטיים. בשיפוץ נוספה קומה בשטח של כ-40 מ"ר המיועדת לבנים והיא כוללת שני חדרי שינה, חדר רחצה ופינת טלוויזיה.

>> כל יום חו"ל: לשבת בסלון ולהרגיש באוסטרליה

החלל הציבורי של הבית | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
החלל הציבורי של הבית | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר

העיצוב
מטרות השיפוץ היו לשלב בין הפרקטיקה לאסתטיקה ולייצר מראה מעוצב ושלם עד הפרטים הקטנים ביותר. כך דלת הכניסה הישנה מעץ הוחלפה בדלת ברזל שחורה. הריצוף בקומת הכניסה הוחלף באריחים בגודל 120/120 ס"מ בגוון אפור והסלון התחדש ברובו עם שולחנות סלון, ספה וכורסה בגוונים ניטרלים. המזנון שהיה קיים בבית עבר שדרוג עם רגלי ברזל ומדף אמצעי שהגביהו אותו והוסיפו לו אופי שתואם את העיצוב החדש.

קיר שחופה בטון, קמין התווסף מימין למזנון שעבר שדרוג עם רגלי ברזל ומדף אמצעי | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
קיר שחופה בטון, קמין התווסף מימין למזנון שעבר שדרוג עם רגלי ברזל ומדף אמצעי | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
עבודות של האמן שלומי שילוני מכניסות נגיעות אורבניות וצבע לחלל. מבט אל החלל הציבורי | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
עבודות של האמן שלומי שילוני מכניסות נגיעות אורבניות וצבע לחלל. מבט אל החלל הציבורי | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר

קיר הסלון חופה בטון בשיטת מיקרוטופינג במראה טבעי, וקמין התווסף מימין למזנון ומשמש את הדיירים בימים הקרים של השנה. הריצוף ממשיך גם למרפסת הקדמית של הבית ומחליף את הדק שהיה שם בעבר. ההמשכיות יוצרת טשטוש בין פנים לחוץ ואפקט של חלל גדול יותר.

לסלון החוץ נבחרו צבעי ירוק ואדום בניגוד לסלון המנוכרומטי שבפנים | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
לסלון החוץ נבחרו צבעי ירוק ואדום בניגוד לסלון המנוכרומטי שבפנים | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר

צורת ההעמדה של סלון החוץ יוצרת המשך לישיבת הפנים. נבחרה מערכת ישיבה בצבעי ירוק ואדום, המדגישים את הסלון על רקע הגדר והסלון המונוכרומטי בפנים. המטבח שמר על מבנהו וארונותיו, אבל החזיתות שהיו מפורמייקה לבנה, הוחלפו לדלתות עץ בצביעה בתנור בגוון ירוק מנטה. הירוק של המטבח משתלב בירוק הנשקף מהחלונות אל החצר. פינת האוכל מעץ טבעי מלא מוסיפה חמימות לפנים ותורמת לקשר עם החצר. אחד היתרונות של הבית הוא חלונותיו הרבים שמכניסים הרבה אור מהחוץ פנימה. כל החלונות הוחלפו בחלונות עם פרופיל אלומיניום לבן ונקי שישמש מסגרת עדינה לחוץ.

>> סוד הקסם: חדר אורחים, אזור משחקים ופינת עבודה בחלל אחד

המטבח ופינת האוכל: דלתות עץ בגוון ירוק מנטה משתלבים עם הירוק שבחוץ | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
המטבח ופינת האוכל: דלתות עץ בגוון ירוק מנטה משתלבים עם הירוק שבחוץ | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר

הספרייה העגולה שחוצצת בין גרם המדרגות לסלון הייתה קיימת טרום השיפוץ והוחלט לשמר אותה. השטח התחום בה, שימש בעבר לפינת טלוויזיה ובעיקר משחקי טלוויזיה. שטח זה הוקצה עבור גרם המדרגות הלולייני המוביל לקומה העליונה, כאשר תכנונו לקח בחשבון את המבנה המעגל של המפלס והעצים אותו.

ספרייה עגולה כחוצץ בין גרם המדרגות לסלון | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
ספרייה עגולה כחוצץ בין גרם המדרגות לסלון | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
ארון אחסון דו כיווני מאחורי המדרגות | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
ארון אחסון דו כיווני מאחורי המדרגות | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
מבט אל פינת האוכל | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
מבט אל פינת האוכל | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר

המטרה הייתה ליצור מעין גרם מדרגות מרחף שהוא יצירת אומנות ונקודת התייחסות בחלל, ולשם כך נבחר הברזל הדק ביותר שיהיה יציב מספיק כדי לשמש את המדרגות עצמן – כשהמעקה הוא מעין נבל עגול שחודר מהמדרגה ועד לתקרה.

מדרגות מרחפות שהן גם פריט אומנות | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
מדרגות מרחפות שהן גם פריט אומנות | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר

כמענה לצורך בשטחי אחסון כלליים נוספים בבית, תוכנן ארון דו צדדי מאחורי גרם המדרגות. הארון נצבע בגוון אדום רוז דומיננטי על מנת להבליט את הגרם המיוחד.

הצבע הדומיננטי מבליט את גרם המדרגות | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
הצבע הדומיננטי מבליט את גרם המדרגות | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר

מפלס חדרי השינה שהיה קיים בבית טרום השיפוץ היה מרוצף פרקט, וריצוף זה נשמר גם במהלך השיפוץ. החדר שהיה חדרה של הבת בעבר הוסב לחדר עבודה ואורחים, כשהקיר בו נצבע בירוק מעושן ומעטרות אותו תמונות בשחור-לבן.

ירוק מעושן ותמונות שחור-לבן בחדר העבודה והאורחים | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
ירוק מעושן ותמונות שחור-לבן בחדר העבודה והאורחים | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר

חדר השינה הסמוך (שהיה חדרם הקודם של שני הבנים) הפך לחדרה של הבת, כאשר מיקום הדלת שונה ונוספה בו דלת המובילה לחדר הרחצה הכללי ששופץ וכעת הפך לחדר הרחצה שלה ולחלק אינטגרלי מחדרה. הרצפה בחדר הרחצה הזה חופתה בקרמיקה לבנה בהנחת פישבון והקירות גם הם חופו בלבן למראה בהיר ונקי. ארון הכיור לעומת זאת חופה פורניר במבוק על מנת להכניס חמימות לחדר.

חדר השינה של הבת | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
חדר השינה של הבת | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
מבט אל חדר הרחצה | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
מבט אל חדר הרחצה | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
חדר הרחצה של הבת. חלק אינטגרלי מחדרה | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
חדר הרחצה של הבת. חלק אינטגרלי מחדרה | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר

ביחידת ההורים הקירות נצבעו בגוון נס קפה עד 30 ס"מ מהתקרה, כדי לייצר תחושה שהחלל גבוה יותר. שתי שידות איקאה שהיו בחדר חוברו יחדיו באמצעות פלטת עץ מושחרת שהוזמנה מנגר והקיר עוטר במדפים ישרים בצורת פלוס. חדר הרחצה של ההורים שופץ לגמרי תוך הגדלת המקלחון, והחלפת ארון הכיור כמו גם כל החיפויים והאביזרים.

חדר ההורים נצבע בגוון נס קפה עד 30 ס"מ מהתקרה ליצירת תחושה שהחלל גבוה יותר | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
חדר ההורים נצבע בגוון נס קפה עד 30 ס"מ מהתקרה ליצירת תחושה שהחלל גבוה יותר | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
שתי שידות הוצמדו באמצעות פלטת עץ | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
שתי שידות הוצמדו באמצעות פלטת עץ | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
ארון הכיור נצבע לבן, מראה גדולה וריצוף אריחי קרמיקה מושחרים. חדר הרחצה של ההורים | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
ארון הכיור נצבע לבן, מראה גדולה וריצוף אריחי קרמיקה מושחרים. חדר הרחצה של ההורים | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר

החדר רוצף באריחי קרמיקה מושחרים בהנחת פישבון, על הקירות הותקנו אריחי קרמיקה דמוי שיש בגודל 120/60 על מנת להמעיט את קווי הפוגות. ארון הכיור נצבע לבן ומעליו הותקנה מראה גדולה על כל הקיר. כל הברזים נבחרו בשחור ושתי מנורות דקורטיביות מושחרות יורדות מצדי ארון הכיור.

פרקט בהיר וקירות לבנים, הקומה העליונה | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
פרקט בהיר וקירות לבנים, הקומה העליונה | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר

הקומה העליונה הוקדשה כולה לבנים ורוצפה בפרקט למינציה בהיר. הקירות נצבעו לבן כמו גם קורות העץ והגג המשופע. המטבחון שממוקם מול המדרגות הוזמן מאיקאה והוא בגווני אפור. בין החדרים תוכננה פינת טלוויזיה ומשחקים (שהייתה בעבר במיקום המדרגות בקומת הכניסה) וכך שניהם יכולים לארח חברים ולשחק באקס בוקס.

מטבחון הממוקם מול המדרגות | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
מטבחון הממוקם מול המדרגות | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
פינת טלוויזיה ומשחקים בין החדרים | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
פינת טלוויזיה ומשחקים בין החדרים | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
מבט לאחד מחדרי הילדים | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
מבט לאחד מחדרי הילדים | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
חדר הרחצה בקומת הילדים | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר
חדר הרחצה בקומת הילדים | עיצוב פנים: ליאור לסנר, צילום: מאיה אבגר

 

אתר המעצבת ליאור לסנר
ספקים: קבלן פיני קדוש, נגר פיל הויז, ריצוף וכלים סניטריים חזי בנק, פרקט קומת חדרים יוריסטה, ריהוט פנים פנטהאוז ביסיק, ריהוט חוץ טולמנס דוט, תאורה כלי אור, צבעים נירלט, מדרגות מעוז מסגרות בלגית, אמנות שלומי שילוני

>> לילה טוב במיוחד: בבית הזה גילינו את חדר השינה שכל אחת רוצה לעצמה

 

מצעים מפנקים ומגבות מלטפות של קנת קול לבית עכשיו במבצע THREE SIXTY FIVE by MASHBIR