בית הנסיכה הקסומה: הצצה לבית חלומי שהוקם בלב מטע אבוקדו בשרון

בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש

ההשראה שהאדריכליות והדיירים קיבלו ממטע האבוקדו עליו שכן המגרש, הביאה לתוצאה קסומה במיוחד: בית מואר, מעוצב בחומרים טבעיים ועטוף בצמחיה עם מרפסת שמשקיפה לעצי האבוקדו. במילה אחת: חלום

88 שיתופים | 132 צפיות

הדיירים
זוג בשנות ה-30 ובתם בת השלוש, היא קלינאית תקשורת, בת למשפחת המייסדים של היישוב והוא רואה חשבון. משפחה צעירה המחוברת לטבע שהיווה את מקור ההשראה העיקרי לתכנון ולעיצוב הבית. 

הבית
בית דו קומתי בשטח 212 מ"ר בנויים על מגרש של כחצי דונם + 12 מ"ר מרפסת הצופה אל מטע אבוקדו. הבית מתוכנן בשני אגפים מרכזיים, צפוני (פרטי) ודרומי (ציבורי). באגף הצפוני ממוקמים ארבעה חדרי מגורים וממ"ד (שני חדרי שינה, ממ"ד, חדר אמבטיה וכביסה מרכזית בקומת הקרקע ושני חדרי מגורים בקומה העליונה, ביניהם מאסטר הורים עם מרפסת). באגף הדרומי ממוקמים בקומת הקרקע מבואת כניסה, מטבח, פינת אוכל, סלון, שירותי אורחים וחלל מדרגות ובקומה העליונה גלריה עם פינת עבודה וספריה.

בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש

התכנון
השטח שיועד לבניית הבית (חצי דונם) כולל בתוכו מטע אבוקדו הנמצא על שטח גדול יותר של כשלושה דונמים.  על המגרש בו עתיד היה להבנות הבית, היו מספר עצי אבוקדו ותיקים וכחלק מתהליך התכנון, נעשה נסיון מצד האדריכליות לשמר כל עץ קיים. לדברי האדריכליות, החלום היה לפתוח את הבית כולו למטע הקיים ולייצר מעין "בית הנסיכה הקסומה" ביער. משם נולדה החזית עם החלונות הטרפזיים שפונה ליער, מכניסה הרבה אור ומחזקת את הקשר עם החוץ. בנוסף, לאדריכליות היה חשוב לשמור על תחושת מרחב פתוח מכיוון שהבית עטוף בצמחיה ואין מבט אל הנוף הרחוק. 

בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש

>הזוג שבחר להוציא את פינת האוכל מהבית
>>הבית במושב קציר שמשתלב עם היער שסביבו

בית במטע אבוקדו בשרון- שלב הבנייה. התכנון נעשה כך שנדרש היה להעתיק רק עץ אחד בודד | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים. צילום: מהטלפון הנייד של האדריכליות
בית במטע אבוקדו בשרון- שלב הבנייה. התכנון נעשה כך שנדרש היה להעתיק רק עץ אחד בודד | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים. צילום: מהטלפון הנייד של האדריכליות

העיצוב
מטע האבוקדו היווה את עיקר ההשראה לעיצוב הבית, הן בחומרים הטבעיים שנבחרו, כעץ, אבן, בטון חשוף וברזל חלוד, הן בצבעים והן בחיבורים ביניהם. מחומרי הגמר ועד האקססוריז הכי קטנים אפשר לראות שפה עיצובית אחידה ומגובשת המדברת טבע וכוללת גם קריצה לים שבני הזוג כה אוהבים, עם צדפים ששולבו בבטון החשוף בחניה.

בית במטע אבוקדו בשרון. המרפסת | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: מהטלפון הנייד של האדריכליות
בית במטע אבוקדו בשרון. המרפסת | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: מהטלפון הנייד של האדריכליות

הכניסה לבית עוברת דרך גדר מברזל חלוד מחופה לכה שקופה וממשיכה דרך שביל עם מדרכי בטון חשוף המוביל למרפסת כניסה שמזכירה את הבתים של פעם, רק בתרגום עכשווי.

בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: מהטלפון הנייד של האדריכליות
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: מהטלפון הנייד של האדריכליות

דלת הכניסה הישנה והמרשימה מעץ, נפתחת אל חלל בגובה שישה מטרים שתקרתו המשופעת, מחופה קורות עץ המלוק. מול הכניסה נמצא הסלון הכולל מגוון רהיטים בגונים וחומרים טבעיים, בהם ספת רביצה נעימה וכורסאות במבוק, עץ וראטן. קיר הסלון המרכזי כולל גלריה בגובה החלל של קומה א' ובה ספרייה ופינת עבודה. אלמנט מרכזי מאבן (שחוזרת גם בחזיתות החוץ), מכיל בתוכו את קמין הגז ומייצר הפרדה ויזואלית בין האזור הציבורי לאזור הפרטי.

בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש

משמאל לסלון נמצאת פינת האוכל הכוללת שולחן מלבני מבטון חשוף עם רגלי ברזל בגוני חום חלודה ושישה כיסאות מעץ אלון טבעי בעיצוב סקנדינבי. להשלמת המראה, נתלו מעל פינת האוכל (כמו גם בחלל המדרגות) גופי תאורה מראטן בגבהים ובגדלים שונים.  

בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש

משמאל לכניסה נמצא המטבח, הבנוי בצורת האות ח' וכולל אי עם מקומות ישיבה המעוצב בגווני שמנת ומוקה בהירים. במטבח תוכננה דלת יציאה לחזית הבית המאפשרת גישה נוחה לחניה ולסלי קניות.

בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש

משמאל לכניסה ניצב גרם מדרגות מבטון בשני סוגי מפתחים בשילוב ספסלים בנויים כל מדרגה שנייה. השטח הכלוא מתחת למדרגות נוצל לאחסון נגיש וכולל בין השאר מקום נוח לאחסן את עגלת התינוקת כשנכנסים הביתה. את גרם המדרגות מלווה מעקה ברזל דקיק בשחור אשר תורם לשמירה על המרחב הפתוח, על קווי המבט, על האווריריות ועל הניקיון העיצובי.

בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: מהטלפון הנייד של האדריכליות
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: מהטלפון הנייד של האדריכליות

חדר המאסטר בקומה א' משלים את השפה העיצובית וגם בו תוכנן אלמנט המחופה אבן חירבה, הפעם עבור הטלוויזיה. אלמנט זה מהווה הפרדה פונקציונאלית בין אזור ההלבשה לבין אזור השינה.

בית במטע אבוקדו בשרון. אלמנט מחופה  אבן חירבה לטלוויזיה מפריד את החלל | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון. אלמנט מחופה  אבן חירבה לטלוויזיה מפריד את החלל | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, סטיילינג לצילום: לינוי לנדאו, צילום: דרור קאליש
בית במטע אבוקדו בשרון, במהלך הבנייה | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, צילום: מהטלפון הנייד של האדריכליות
בית במטע אבוקדו בשרון, במהלך הבנייה | אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים, צילום: מהטלפון הנייד של האדריכליות

אדריכלות ועיצוב פנים סטודיו דו – תמי משולם ודניאל רוזנבוים באינסטגרם ובפייסבוק
ספקים וקרדיטים:
אלומיניום כוכב אלומיניום
מסגרות יהודה הופפלד
גופי תאורה תלויים תקרתיים כלי אור
שידת טלויזיה קוואלה
ספה פנטהאוז