הבית ביישוב קציר שמשתלב עם היער שסביבו
עץ דובדבן עתיק או הדפסים יפניים מהמאה ה-19 הם רק חלק מההפתעות שמתגלות בבית המואר והנעים הזה. בעלת הבית היא מעצבת פנים שהקורונה גרמה לה לעשות עיצוב מחודש. והתוצאה? שווה מגפה עולמית
הדיירים
מעצבת פנים רבקה סיטרין, בן זוגה אילן, משווק אנרגיה סלולרית, ושלושת ילדיהם בגילאי 16, 14, 12.
הבית
בית פרטי בן שלושה מפלסים בשטח 200 מ"ר הבנוי על חצי דונם שכולל גם גינה ובריכה ביישוב קציר. הבית בנוי בצידה של גבעה ומשתלב לתוך יער. הבית מוגבה מעט ממפלס הרחוב וחמש מדרגות מובילות לקומת הכניסה שנהנית מחלל פתוח ושטוף אור שבו נמצאים סלון, מטבח, פינת עבודה, שירותי אורחים, פינת אוכל ויציאה למרפסת ממנה ניתן לצפות בנוף מרהיב ולרדת במדרגות לוליניות לגינה ולבריכה. בקומה התחתונה יש ארבעה חדרי שינה, בהם סוויטה להורים עם חדר רחצה צמוד, חדר רחצה נוסף ופינת מחשב. במפלס נמוך יותר ממוקמת פינת משפחה עם יציאה לחצר ולבריכה.
בית בקציר | עיצוב פנים: רבקה סיטרין, צילום: תמיר רוגובסקיהתכנון
הבית נבנה לפני כשמונה שנים ושירת את המשפחה נאמנה לאורך הזמן. בשנת הקורונה, עת שהילדים גדלו והמשפחה שהתה ימים ארוכים יחד בבית, ימים שכללו גם שעות מרובות של לימודים ועבודה, הבינו בני הזוג שיש לעדכן מעט את התכנון, כמו גם לדלל את האוספים והחפצים שהיו ברשותם כדי ליצור מרחב נעים ומאוורר יותר. אחרי תהליך של חקירה ובדיקה הגיעו למסקנה שצריך להגדיל את המטבח, להוסיף פינת אוכל שתשמש גם לאירוח, להוסיף פינת עבודה ולהתקין סוף סוף בריכה בחצר. התוספות התאפשרו בזכות סגירת חלק ממרפסת שהיתה בנויה בשני מפלסים לטובת פינת אוכל מרווחת שעדיין הותירה מרפסת גדולה ונעימה לשהייה. במטבח נוספה יחידת אחסון והוא קיבל שדרוג קוסמטי של צבע ואילו מעקה הזכוכית בחלק העליון של המדרגות הוחלף למעקה ברזל ובדופן אחת שלו שולב שולחן עבודה המתמזג עם המעקה ומספק מרחב עבודה נוסף בבית.
העיצוב
הבית ועיצובו מספרים את סיפור המשפחה האישי והייחודי שינק מתרבויות שונות – רבקה גדלה באנגליה וטיילה רבות בעולם, היא נחשפה למגוון רחב של אמנויות וסגנונות שהשפיעו בהמשך גם על עבודתה כמעצבת המשלבת בין סגנונות וחומרים. אילן לעומת זאת גדל בהונג קונג ומשפחתו אספה עבודות אמנות ורהיטים אסייתיים שחלקם השתלבו בעיצוב הבית ותרמו ליצירת הסיפור המשפחתי המשותף. בית שמהווה עוגן ומייצר תחושת שייכות עם שורשים עמוקים. בין הפריטים המיוחדים שנדדו עם המשפחה אפשר לראות גזע עץ דובדבן עתיק הניצב בין שתי כורסאות בסלון או הדפסים יפניים על עץ מהמאה ה-19 שנתלו מעל ארגז באזור פינת האוכל. גם לספה הסגולה בסלון יש היסטוריה והיא מלווה את המשפחה מהצד של רבקה כבר שלושים שנה. בגדול, למעט פינת האוכל, כל הרהיטים נאספו לאורך השנים ומלווים את המשפחה, כל רהיט והסיפור שלו. לבני הזוג היה חשוב שהשינויים שרצו להכניס בבית ישתלבו בהרמוניה עם הקיים, כאשר מטרת העל הייתה לייצר תחושת מרחב ולאפשר לעין להביט רחוק, עם קווים נקיים שמשלימים את המבנה ומדגישים את התחושה שמדובר במעין בית עץ הנהנה מהטבע ומהמרחב הנפרש למרגלותיו.
שולחן האוכל במטבח כבר לא ענה על צורכי המשפחה וחייב תוספת של אזורי ההסעדה ואירוח:
מדרגות לולייניות מובילות מהמרפסת שצמוד לפינת האוכל אל החצר:
הבריכה נוספה לאחרונה והגינה קיבלה שדרוג רציני על ידי דב פרידמן:
במטבח נוספה יחידת אחסון בצמוד למדרגות והוא קיבל שדרוג קוסמטי על ידי חיפוי נאנו בגוון דובדבן:
שירותי האורחים קיבלו שדרוג קוסמטי עם ארון כיור חדש שסיטרין תכננה:
חלק ממרפסת שהיתה בנויה בשני מפלסים נסגר לטובת פינת אוכל מרווחת שעדיין הותירה מרפסת גדולה ונעימה לשהייה:
שמונה מדרגות מחוות אריחים מצוירים מובילות למפלס תחתון שבו פינת משפחה ויציאה לחצר:
אתר המעצבת: https://citrindesign.com/
ספקים:
שולחן פינת אוכל פנטהאוז ביסיק
כיסאות פינת האוכל פיקאפ
ריפוד כיסאות פינת האוכל לילי פייז אקסטרובד
נגרות עתאמנה איסלאם
גינון דב פרידמן