לחיות בגליל ולהרגיש בסטוקהולם: הבית הזה עושה חשק לעבור לצפון

בית ביישוב עצמון | עיצוב פנים: ליבנת כהן מרין, צילום: עודד סמדר
בית ביישוב עצמון | עיצוב פנים: ליבנת כהן מרין, צילום: עודד סמדר

סלון עטוף בטבע, עיצוב בשיק יפני-סקנדינבי, וצבעוניות שמתאימה בול לעונות החמות. הפנינה הזו, בישוב הקהילתי עצמון, מאזנת בין ישראליות לסטייל של מעבר לים

88 שיתופים | 132 צפיות

הדיירים
זוג בשנות ה-30-40 ושלושת בניהם בגילאי 10, 7 ו-3. הוא מהנדס מכונות ומנהל אתר בתעשיה, היא מורה לאמנויות. 

בית ביישוב עצמון | עיצוב פנים: ליבנת כהן מרין, צילום: עודד סמדר
בית ביישוב עצמון | עיצוב פנים: ליבנת כהן מרין, צילום: עודד סמדר

הבית
בית פרטי בן שתי קומות, בשטח 270 מ"ר בנויים במושב עצמון שבגליל. הבית ממוקם בגובה שלושה מטרים מעל פני הרחוב, על מגרש שפונה לנוף של מפרץ חיפה והים התיכון. בקומת הכניסה יש מבואה, שירותי אורחים, ממ"ד, סוויטת הורים עם חדר ארונות וחדר רחצה, סלון, מטבח, פינת אוכל וחלל מדרגות רחב המכיל ארונות אחסון ושירות. בקומה זו יש שלוש יציאות לגינה הראשית של הבית: האחת מסוויטת ההורים, השניה מהסלון והשלישית מאזור פינת האוכל והמטבח. 

>> ראש העין לחובבי וינטג': גן הילדים שהפך לבית מואר וקסום

בית ביישוב עצמון | עיצוב פנים: ליבנת כהן מרין, צילום: עודד סמדר
בית ביישוב עצמון | עיצוב פנים: ליבנת כהן מרין, צילום: עודד סמדר

בקומה העליונה יש שלושה חדרי ילדים, פינת משפחה וחלל עבודה משותף, חדר כביסה רחב ומקלחת ילדים. באזור זה יש גם יציאה לחצר אחורית עבור הבנים.

בית ביישוב עצמון | עיצוב פנים: ליבנת כהן מרין, צילום: עודד סמדר
בית ביישוב עצמון | עיצוב פנים: ליבנת כהן מרין, צילום: עודד סמדר
בית ביישוב עצמון | עיצוב פנים: ליבנת כהן מרין, צילום: עודד סמדר
בית ביישוב עצמון | עיצוב פנים: ליבנת כהן מרין, צילום: עודד סמדר

התכנון
הבית נבנה מאפס על אדמת פיתוח ביישוב, כשהמעצבת ליבנת כהן-מרין הייתה מעורבת כבר בשלב בחירת הדגם. בשיתוף אדריכליות הפרויקט, דבי זיגלמן ורינת קינן, היא ביצעה בו שינויים כדי למקסם את המבנה ולהתאימו במדויק לצורכי הבעלים. החזון היה בית רחב ופונקציונלי, שיאפשר למשפחה עם שלושה בנים והמון חברים לחיות בו בנוחות ובכיף.

סלון עטוף בטבע | עיצוב פנים: ליבנת כהן מרין, צילום: עודד סמדר
סלון עטוף בטבע | עיצוב פנים: ליבנת כהן מרין, צילום: עודד סמדר

העמדת הבית על השטח שונתה מהתוכנית המקורית והוא נפתח לכיוון הנוף היפה, עד כמה שניתן במגבלות שהיישוב הציג לגבי גודל המפתחים בפרויקט. הכניסה שונתה גם היא, כולל מיקום החניה ונגישותה. שטח המטבח הורחב משמעותית וגרם המדרגות הבנוי שהיה אמור להיות בו הוחלף במדרגות תלויות. השטח תחתיהן נוצל עבור ארון שירות גבוה, ובחלקו העליון משולבת ספריה שעל גביה נשענות המדרגות.

המדרגות התלויות | עיצוב פנים: ליבנת כהן מרין, צילום: עודד סמדר
המדרגות התלויות | עיצוב פנים: ליבנת כהן מרין, צילום: עודד סמדר

העיצוב
החזון העיצובי היה לייצר בית חמים ושמח, השומר על קווי עיצוב ג'פנדיים (סקנדינבים-יפניים) ועושה שימוש בחומרים טבעיים ובצבעוניות עדינה.  גרם המדרגות ששונה הפך להיות לב הבית, וגון הזית המוזהב שנבחר עבורו מעניק לבית מראה שובבי ושמח אך עדין בצבעוניות שלא תימאס. 

עיצוב ג׳פנדי (יפני וסקנדינבי) | עיצוב פנים: ליבנת כהן מרין, צילום: עודד סמדר
עיצוב ג׳פנדי (יפני וסקנדינבי) | עיצוב פנים: ליבנת כהן מרין, צילום: עודד סמדר

יחסית לגודל הבית, שטח המטבח ופינת האוכל בתוכנית המקורית לא היה גדול מספיק, ולכן הוחלט להגדיל את המטבח משמעותית ולאחד אותו עם פינת האוכל. כך תוכנן אי באורך 180 ס"מ עם שלושה כיסאות ישיבה גבוהים לקפה של בוקר, ומשטח עבודה נוח. אלו מתאחדים לשולחן עץ באורך 220 ס"מ שנפתח ל-380 ס"מ. כשמארחים, אפשר לנתק את השולחן מהאי ולסובב אותו במקביל לקיר הלבנים. 

אי עם נוף ירוק | עיצוב פנים: ליבנת כהן מרין, צילום: עודד סמדר
אי עם נוף ירוק | עיצוב פנים: ליבנת כהן מרין, צילום: עודד סמדר
בית ביישוב עצמון | עיצוב פנים: ליבנת כהן מרין, צילום: עודד סמדר
בית ביישוב עצמון | עיצוב פנים: ליבנת כהן מרין, צילום: עודד סמדר

הפתחים הורחבו למקסימום האפשרי במגבלות שהוצבו – נפתחו חלונות גדולים עם יציאה לגינה גם מפינת האוכל, ומפתחי הסלון הוכפלו על מנת לייצר חלל גדול ומרשים כיאה לגודל הבית. החלונות נבחרו בגוון שחור בפרופיל באהאוס של קליל, כאשר בחלונות המטבח נוספו רפרפות להצללה.

קיר הלבנים תוכנן במקור לשמש גב לקמין עץ/גז אך לבסוף הדיירים החליטו לבחור בחימום תת רצפתי, כשאת הקמין יוכלו להתקין בעתיד אם ירצו. באזור זה נמצאת הנקודה הגבוהה ביותר בתקרה ובה הותקן מאוורר. בחורף, תפקידו לדחוס את האוויר החם שעולה לקומה העליונה ולפזר אותו על מנת שלא להותיר את הקומה התחתונה קרה.

קיר לבנים לקמין עתידי | עיצוב פנים: ליבנת כהן מרין, צילום: עודד סמדר
קיר לבנים לקמין עתידי | עיצוב פנים: ליבנת כהן מרין, צילום: עודד סמדר

חדר השינה של ההורים תואם לשפת העיצוב של הבית כולו. הוא שקט, רגוע ובעל נגיעות צבע וטקסטורה שמכניסים האקססוריז והטקסטיל. חלקו התחתון של קיר גב המיטה בולט קדימה, כך שנוצרה מעליו נישה עם מדף המאפשר להניח עליו ספרים ופריטי דקורציה שמכניסים אופי לחלל. חדר הלבשה תוכנן בנפרד מחלל השינה, ובנוסף תוכנן חדר רחצה ארוך שבסופו מקלחון רחב ומפנק עם נישה לבקבוקי סבון. המקלחת חופתה באריחי פורצלן דמוי בטון בגודל 120/120 ס"מ, בגוון בטוני בהיר ובמראה מינימליסטי. למראה זה הותאמה שידה בנגרות בסגנון ג'פנדי עם ידית עץ המאפשרת תליה של מגבות פנים. מעל שידת הכיור תוכנן ארון תמרוקים עם מראה, שנבנה בתוך נישה בקיר הראשי בו עוברות גם מערכות המיזוג והאינסטלציה של הבית. 

חדר השינה של ההורים | עיצוב פנים: ליבנת כהן מרין, צילום: עודד סמדר
חדר השינה של ההורים | עיצוב פנים: ליבנת כהן מרין, צילום: עודד סמדר

בחדר הרחצה של האורחים נבחרו אריחים מצוירים בגוון חולי ובצבעוניות טבעית, בעיצוב פטרישיה אורקיולה לחברת ״MUTTINA״. לחדר הרחצה של הילדים נבחרו אריחי PICO בגוון לבן-כחול עם נקודות בעיצוב האחים בורולוק – גם הם של ״MUTTINA״. הותאמה להם נגרות בגוון אדום כצבע משלים לכחול, עם אינטרפרטציה הומוריסטית מקסימה של ידיות בצורת עיגול, וארונית תמרוקים עם מראה המשלבת מתלים. 

חדר הרחצה | עיצוב פנים: ליבנת כהן מרין, צילום: עודד סמדר
חדר הרחצה | עיצוב פנים: ליבנת כהן מרין, צילום: עודד סמדר

הבית צולם בתחילת האביב. הוא קיבל באהבה נגיעות של צבע מפרחי האביב ומאקססוריז שנבחרו עבורו ברוח העונה, העשויים מטקסטיל פרחוני וגיאומטרי שמח ומלטף שמחמיא מאוד לבית. 

צבעוניות אביבית | עיצוב פנים: ליבנת כהן מרין, צילום: עודד סמדר
צבעוניות אביבית | עיצוב פנים: ליבנת כהן מרין, צילום: עודד סמדר

אדריכלות דבי זיגלמן ורינת קינן עיצוב פנים סטודיו LCMליבנת כהן מרין מטבח מטבחי רגבה קרמיקה מודי קרמיקה נגרות נגריית מסטיקא אקססוריז אובליפופ – אקססוריז לבית שטיחים ג׳וזפון שטיחים ריהוט ולדמן רהיטים

>> הטבע קורא לנו: גם אנחנו היינו חוזרות לישראל מארה"ב בשביל בית עם חצר כזאת

 

אלפי פריטים במגוון המותגים — עכשיו ללא מע״מ באתר האונליין ThreeSixtyFive by MASHBIR !