50 גוונים של אפור: בית עם ים של סטייל בגבעת שמואל

אדריכלות ועיצוב פנים: רקפת עצמון אופז וטובה דגן - מקום סטודיו לאדריכלות | צילום: טל ניסים, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
אדריכלות ועיצוב פנים: רקפת עצמון אופז וטובה דגן - מקום סטודיו לאדריכלות | צילום: טל ניסים, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר

צבעוניות מונוכרומטית, גופי תאורה ייחודיים וחצר אנגלית מעוררת קנאה. הצצה לבית שמצליח להיות גם מודרני וגם משפחתי

88 שיתופים | 132 צפיות

הדיירים זוג הייטקיסטים וארבעת ילדיהם (בן 15 ובנות 13, 10 ו-4)

הבית הוא חלק מפרויקט משפחתי של שני אחים, הכולל ארבע יחידות דיור בנויות בשטח של 980 מ"ר על מגרש בשטח של 600 מ"ר בגבעת שמואל. שתי היחידות הראשיות, המיועדות למשפחות של האחים, מתפקדות כבתים פרטיים בשטח 330 מ"ר כל אחת, עם כניסות נפרדות מהחצרות הפרטיות. שתי היחידות הנוספות, המיועדות להשכרה, מתוכננות כפנטהאוזים עם מרפסת גג (120 מ"ר כ"א) וכניסה מחדר מדרגות ומעלית משותפת. כל יחידה זוכה לפרטיות מירבית ומתפקדת כיחידה עצמאית הנהנית משלושה כיווני אור ואוויר.

אדריכלות ועיצוב פנים: רקפת עצמון אופז וטובה דגן – מקום סטודיו לאדריכלות | צילום: טל ניסים, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
אדריכלות ועיצוב פנים: רקפת עצמון אופז וטובה דגן – מקום סטודיו לאדריכלות | צילום: טל ניסים, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר

התכנון האתגר העיקרי היה לתכנן במגבלות המגרש הקטן ודרישות גופי התכנון השונים, ארבע יחידות דיור השומרות על איכות תכנון גבוהה ביותר כשכל יחידה מרווחת, נעימה, מוארת ופונקציונלית.

חזות המבנה עם קוויו האופקיים והנקיים, האלמנטיים האנכיים והמרפסות הפתוחות, מרמז לאדריכלות המודרנית מהמאה הקודמת, הכוללת שילוב של חומרים עכשוויים כמו טיח בשני גווני אפור, זכוכית ועץ, כאשר התפיסה והשילובים האלו חוזרים גם בעיצוב הפנים. האלמנטים האנכיים מחופים עץ, המכניס חמימות ומדגישים את הכניסות ליחידות השונות. בחזית הקדמית ממוקמת הכניסה לחדר המדרגות המשותף לשתי היחידות העליונות, ובשתי החזיתות הצדדיות הכניסות לבתים הפרטיים.

הבית הנוכחי הוא אחד משתי היחידות הראשיות, המתפרשות על פני ארבע קומות. בקומת המרתף המוארת באמצעות חצרות אנגליות המכניסות אור ואוויר טבעיים, ממוקם חדר משחקים מרווח שבערב הופך לחדר קולנוע מאובזר עם מסך גדול; שני חדרי הילדים הבוגרים, חדר רחצה וחדר עבודה.

קומת הקרקע מתוכננת כחלל גדול וזורם. הכניסה מול המדרגות יוצרת הפרדה בין הסלון ופינת האוכל היצוגיים, לבין המטבח ופינת המשפחה האינטימיים יותר. הפונקציות השונות מחוברות באופן ישיר בפתחים גדולים לחצר, המשמשת חלל נוסף בקומה ובה צמחייה רבה, עצי פרי בוגרים ופינת ישיבה. פרגולה גדולה מהווה הגנה מפני השמש על חללי הפנים והחוץ, שמשתלבים ליחידה אחת באמצעות הפתחים הגדולים.

בקומה העליונה ממוקם חדר ההורים רחב הידיים אליו צמוד חדר הרחצה המואר ובקומת הגג ממוקמים שני חדרי ילדים עם יציאות פרטיות אל מרפסת הגג הפתוחה וחדר רחצה נוסף.

אדריכלות ועיצוב פנים: רקפת עצמון אופז וטובה דגן – מקום סטודיו לאדריכלות | צילום: טל ניסים, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
אדריכלות ועיצוב פנים: רקפת עצמון אופז וטובה דגן – מקום סטודיו לאדריכלות | צילום: טל ניסים, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר

העיצוב בעלי הבית שעברו מדירה בבניין רב קומות אל הבית הנוכחי, ביקשו שהבית יכיל שטחי אירוח גדולים, שלכל אחד מארבעת הילדים יהיה חדר משלו, ביקשו לעצמם חדר שינה גדול, מרווח ומבודד ושהעיצוב יהיה מודרני ומינימליסטי. עוד הם ביקשו, שכל הקירות יטופלו ולא יישארו לבנים במחשבה שהמבנה עצמו ידבר עיצוב בלי להוסיף חפצים וקישוטים מיותרים.

חומרי הגמר המודרניים (החומרים בהם משתמשים לאחר הבנייה) מהווים במה לחיי הבית. הקיר המשותף המפריד בין שתי היחידות מלווה את כל איזורי החיים ומחולק לשניים. חלקו קיר דרמטי בגובה שלוש קומות, המחופה בלוחות בטון גדולים ומהווה רקע לסלון ולמדרגות הברזל השחור, המרחפות בקרבת הקיר מבלי לגעת בו. על חלקו השני של הקיר מותקנת יחידת נגרות מרצפה עד תקרה, שחלקה הסגור משויך למטבח ובחלקה השני היא משרתת את פינת המשפחה.

הרצפה מרוצפת באריחים אפורים באורך שלושה מטרים, המופיעים בכל קומות הבית וצבעם כצבע הטיח. מעקה הזכוכית הנקי של המרפסות בחוץ מלווה גם את גרם המדרגות הפנימי לכל גובה הבית ונגיעות עץ בנגרות ובריהוט מאזכרות את הכניסות. האור הרב בבית, חודר בכל הקומות דרך פתחים גדולים ממוסגרים באלומניום שחור. גופי התאורה המינימליסטיים משלימים את התמונה.

הבית תוכנן כיחידה עיצובית אחת המפנה לרחוב חזות מודרנית עכשווית וקוהרנטית, המחביאה בתוכה שני בתים פרטיים ושני פנטהאוזים. ארבע משפחות שנהנות מפרטיות מירבית, אור ואויר, נוחיות ופונקציונליות והרבה אסטטיקה במרכז העירוני.

אדריכלות ועיצוב פנים: רקפת עצמון אופז וטובה דגן – מקום סטודיו לאדריכלות | צילום: טל ניסים, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
אדריכלות ועיצוב פנים: רקפת עצמון אופז וטובה דגן – מקום סטודיו לאדריכלות | צילום: טל ניסים, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר

המפתחים הגדולים והרחבים והאלומיניום המינימליסטי בסלון חושפים את החוץ במלוא הדרו ומתמזגים עמו מבחינה עיצובית.

אדריכלות ועיצוב פנים: רקפת עצמון אופז וטובה דגן – מקום סטודיו לאדריכלות | צילום: טל ניסים, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
אדריכלות ועיצוב פנים: רקפת עצמון אופז וטובה דגן – מקום סטודיו לאדריכלות | צילום: טל ניסים, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר

גופי התאורה הם מצד אחד שקועים ונעלמים ומצד שני דומיננטיים בעיצוב הכללי. יחד עם גרם מדרגות מברזל בגוון שחור מגורען עם מעקות זכוכית, הם יוצרים דרמה בכניסה לבית.

אדריכלות ועיצוב פנים: רקפת עצמון אופז וטובה דגן – מקום סטודיו לאדריכלות | צילום: טל ניסים, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
אדריכלות ועיצוב פנים: רקפת עצמון אופז וטובה דגן – מקום סטודיו לאדריכלות | צילום: טל ניסים, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר

המטבח הרחב כולל שטחי אחסון נסתרים ומשלב אי בשני גבהים, המשמש שולחן אוכל יומיומי.

אדריכלות ועיצוב פנים: רקפת עצמון אופז וטובה דגן – מקום סטודיו לאדריכלות | צילום: טל ניסים, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
אדריכלות ועיצוב פנים: רקפת עצמון אופז וטובה דגן – מקום סטודיו לאדריכלות | צילום: טל ניסים, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר

באזור המטבח תוכננה פינת משפחה המתפקדת כיחידה אחת ומאפשרת לכל בני המשפחה לבלות יחד ולשמור על קשר עין.

אדריכלות ועיצוב פנים: רקפת עצמון אופז וטובה דגן – מקום סטודיו לאדריכלות | צילום: טל ניסים, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
אדריכלות ועיצוב פנים: רקפת עצמון אופז וטובה דגן – מקום סטודיו לאדריכלות | צילום: טל ניסים, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר

בחדר השינה של ההורים תוכנן גב מיטה מרופד, חלום של בעל הבית, שלא רצה קירות לבנים. כך הותאם ראש המיטה הרחב למבנה האדריכלי של החדר, כאשר הטקסטייל מוסיף רכות למראה הכללי.

אדריכלות ועיצוב פנים: רקפת עצמון אופז וטובה דגן – מקום סטודיו לאדריכלות | צילום: טל ניסים, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
אדריכלות ועיצוב פנים: רקפת עצמון אופז וטובה דגן – מקום סטודיו לאדריכלות | צילום: טל ניסים, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר

בחדר הרחצה של ההורים נשמרים הקווים הישרים והמראה המינימליסטי בצבעוניות של שחור-לבן-אפור.

אדריכלות ועיצוב פנים: רקפת עצמון אופז וטובה דגן – מקום סטודיו לאדריכלות | צילום: טל ניסים, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
אדריכלות ועיצוב פנים: רקפת עצמון אופז וטובה דגן – מקום סטודיו לאדריכלות | צילום: טל ניסים, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר

חדרי הילדים שומרים על קווים נקיים ועל צבעוניות מינימליסטית, הכוללת הרבה לבן.

אדריכלות ועיצוב פנים: רקפת עצמון אופז וטובה דגן – מקום סטודיו לאדריכלות | צילום: טל ניסים, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
אדריכלות ועיצוב פנים: רקפת עצמון אופז וטובה דגן – מקום סטודיו לאדריכלות | צילום: טל ניסים, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר

החצר תואמת את שפת העיצוב של הבית וממשיכה אותה לכדי מראה הוליסטי המחבר בצורה מושלמת בין פנים לחוץ.

אדריכלות ועיצוב פנים: רקפת עצמון אופז וטובה דגן – מקום סטודיו לאדריכלות | צילום: טל ניסים, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
אדריכלות ועיצוב פנים: רקפת עצמון אופז וטובה דגן – מקום סטודיו לאדריכלות | צילום: טל ניסים, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר

ספקים

שלד – אייל אברמוב
מפקח – אריאל שוורץ
אלומיניום – קסטן תריסים בע"מ
חיפוי קיר אריחי בטון – מ.ל.א.מ מוצרי איכות לבניה מתקדמת בע"מ
מדרגות – קו נבון
ריצוף וחיפוי קירות חדרי רחצה – שיש ישראל
מטבח – סמל מטבחים
גופי תאורה – תומס עיצוב ותכנון תאורה
דלתות כניסה וחיפויי קיר – דלתות קמיליון
אבזור – פלורליס, 1of135, מיקלולה, גלוריה מונדי, טל בטיט, רחלי שרפשטיין