פנקייק ריקוטה וחיטה מלאה

פנקייק ריקוטה | צלם: דניאל לילה
פנקייק ריקוטה | צלם: דניאל לילה

פנקייק, או חביתית בעברית, היא מנה המככבת בארוחות בוקר במדינות רבות בעולם. הנה שתי גרסאות מעניינות לעוגות המחבת שיוסיפו מתיקות מעודנת לארוחת הבוקר שלכם

88 שיתופים | 132 צפיות

פנקייק ריקוטה

החומרים ל-4 מנות

[interaction id="54aa84fbcd7e120f0d032215"]

  • ⅓1 כוסות גבינת ריקוטה
  • 3/4 כוס חלב
  • 4 ביצים, מופרדות
  • 1 כוס קמח לבן
  • 1 כף אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 50 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1. יוצקים לקערה את גבינת הריקוטה, החלב וחלמוני הביצים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

2. מנפים במסננת את הקמח ואבקת האפייה אל התערובת, מוסיפים את המלח ומערבבים. 3. טורפים את החלבונים בקערה נפרדת עד קבלת קצף חזק.

3. מחברים בעדינות את שתי התערובות עד קבלת תערובת אחידה.

4. מחממים את החמאה במחבת על אש בינונית. יוצקים את הפנקייקים למחבת ומטגנים בשני הצדיים עד הזהבה.

מגישים: עם דבש וקוביות מנגו ובננה.

צילום: דניאל לילה

פנקייק מחיטה מלאה

החומרים ל-4 מנות

  • ½1 כוסות קמח מלא
  • קורט מלח
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 70 גרם חמאה, מומסת + 50 גרם חמאה לטיגון
  • 1/2 כוס יוגורט
  • 3/4 כוס חלב
  • 2 ביצים

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את הקמח, המלח, הסוכר ואבקת האפייה.

2. יוצקים לקערה נפרדת את החמאה המומסת, היוגורט, החלב והביצים וטורפים.

3. מנפים במסננת את התערובת היבשה לתערובת הנוזלים תוך כדי ערבוב עד קבלת תערובת חלקה.

4. מחממים את החמאה במחבת על אש בינונית. יוצקים את הפנקייקים למחבת ומטגנים בשני הצדיים עד הזהבה.

מגישים: עם שמנת חמוצה, סילאן ומלון מיובש (או פרי מיובש אחר).


צילום: דניאל לילה