איך מייבשים שיער נכון?

צלם: shutterstock, א.ס.א.פ קריאייטיב
צלם: shutterstock, א.ס.א.פ קריאייטיב

בין אם יש לך תלתלים, שיער חלק או עבה - מזג האוויר החורפי משבש את התהליך הטבעי של ייבוש השיער; איך תשתמשי בדיפיוזר, בפן ואיך תייבשי נכון את השיער? אל תקלי ראש

88 שיתופים | 132 צפיות

הרוחות, הגשם ומזג האוויר החורפי מקשים על התהליך הטבעי של ייבוש השיער הטבעי. וכמו פולנייה טובה, הרי לא תסכימי לצאת עם שיער רטוב מהבית; אז איך תוכלי לייבש את השיער בצורה נכונה?

טיפ: מומלץ לייבש את השיער באופן טבעי או תוך שימוש במייבש שיער. שימוש במחליק שיער פחות מומלץ. המחליק עלול לגרום לשבירת השיער, דהייתו והיחלשותו.

כיצד תייבשי את השיער?

• בראש ובראשונה עלינו לייבש היטב את השיער במגבת.

• הייבוש האידיאלי הוא עיטוף השיער במגבת והמתנה של כמה דקות. בדרך זו אנו מאפשרים לעודפי המים להיספג לאט לאט לתוך המגבת, דבר המצמצם את הפריזיות של השיער, תופעה הנוצרת בעיקר משפשוף אגרסיבי של השיער.

• לאחר 5-10 דקות נפתח את המגבת, נסרק בעדינות את השיער, נפתח את הקשרים במידה ויש, ונמרח מעט חומר המיועד להגן על השיער מפני חום הפן.

• נמשוח את השיער בשמן מטפח ומזין. שמן טוב אינו שמנוני ואינו דורש כמות רבה. טיפ: שמן טוב מצריך לא יותר משני אפונים הנמשכים על קצוות השיער ובכל מקרה לא באיזור השורשים! שמן טוב הינו שילוב של בריאות וניראות. השמן נמשח בקצוות המפוצלים ובמעלה השיער אך בכל אופן הרחק משורשי השיער.

כיצד תייבשי את השיער עם מייבש שיער?


לייבוש מצומצם בנפח:
עלינו להחזיק את מייבש השיער מעל ראשינו וכך בסבלנות מרובה לתת לשיער להתייבש.

לייבוש וליצירת נפח: הייבוש יהיה בצורת מערבולות וכניסת אויר חם, מה גם שניתן להפוך את הראש ולהמשיך לערבל ולערבל את השיער על ידי הרוח החמה של מייבש השיער.

טיפ: ניתן למרוח חומר קל במיוחד ליצירת נפח לפני תהליך הייבוש, דבר העשוי לסייע ביצירת נפח מוגבר (למשל סרום בודי-מי ליצירת נפח מבית שוורצקופף פרופשיונל, מוצר מדהים שעושה עבודה נהדרת).

טיפ 2: לאחר שהשיער יבש לגמרי, רצוי לסיים בגרגיר שמן נוסף ולמשוח בו את השיער, דבר אשר מסייע לשמירה על השיער למגע נעים ומראה מלא ברק.
טיפים לייבוש נכון ואפקטיבי עם מייבש שיער

1. יש להקפיד ליבש את השיער כשהמייבש מכוון לחום בינוני, גם אם פעולת היבוש תיקח קצת יותר זמן. יבוש על חום גבוה עשוי לדרום לשריפת השיער ובכך להסב לו נזק.

2. רוצה ליצור נפח ווליום בפעולת היבוש? ייבשי את השיער כשהראש מוטה מטה, וסרקי כנגד כיוון צמיחת השיער תוך כדי פעולת היבוש.

3. בעלת שיער חלק? מומלץ לייבש עם כיוון צמיחת השיער בדיוק כדי למנוע את התוצאה של שיער נפוח ועשוי מידי.

4. אם בסוף תהליך היבוש, התוצאה המתקבלת נראית "עשויה" מדי ומלאכותית, ניתן לרכך את המראה באמצעות מים. בעזרת שפריצר רגיל (אותו ניתן לקנות בכל חנות פרפומריה) מתיזים שפריץ אחד של מים על השיער ונותנים לשיער להתייבש באופן טבעי. החזרת המים לשיער תשיב לו את המראה הטבעי שלו.

הטיפים באדיבות לירז אגם לרמינגטון

איך תייבשי תלתלים?

כאן נכנס הדיפיוזר – אלמנט אשר אשר מולבש במקום פיית מייבש השיער הסטנדרטית. זהו בעצם מוליך חום בצורה הנכונה ביתר לתלתל. הדיפיוזר מונע פתיחת תלתל ומראה פריזי וסורר. גם כאן ניתן ואף רצוי להפוך את הראש ולתת לדיפיוזר לעשות את העבודה. הדיפיוזר בהחלט הינו אלמנט חובה לכל מתולתלת המעוניינת לייבש את שיערה בצורה טבעית.

איך תשתמשי בדיפיוזר?

יש למרוח מוס (כמו מוס סילואט סופר הולד) או קרם לחות (כמו קרם "קרל מי סופט" מבית שוורצקופף פרופשיונל) על כל אורכי השיער.
כעת, נוריד את הראש כלפי מטה, ונוסיף חומר (את המוס או הלחות) לכל חלקי השיער הפנימיים ואז נייבש את השיער עם דיפיוזר במשך 2 דקות בתנועות של הכנסה ויציאה של הדיפיוזר מהשיער. לאחר 2 דקות של ייבוש, מטים את כל השיער ימינה ממשיכים עם אותן תנועות ולאחר דקה לצד שמאל אותו הדבר במשך דקה. לאחר ייבוש הצדדים, מחזירים את השיער למרכז הראש כשהוא שוב כלפי מטה ומייבשים את השיער עד ליבוש מלא.

בסיום, עם אצבעות הידיים עושים עיסויי בקרקפת על מנת לפתוח את השיער ולהקנות לו נפח. ולאחר מכן מרימים ראש מעלה ומעצבים את השיער לפי הכיוון שרוצים.

איך תייבשי תלתלים בצורה טבעית?

• על שיער לח מורידים את הראש למטה על מנת לייצר קצת נפח ותנועה בשיער.
• עם הפן, מייבשים היטב את השיער ולא בתנועות סיבוביות מדי, על מנת לא ליצור קשרים ותוצאה של שיער פרוע.
• מרימים את הראש, ועל מנת לקבל מראה קצת מבריק וחי יותר, מורחים על קצוות השיער סיליקון/סרום ומעצבים עם הידיים.
• במידה ורוצים להשקיע קצת יותר ניתן להיעזר במברשת לפן ולעבד את השיער רק במסגרת, על מנת לקבל מראה רך ומסודר יותר.

>> מגזין BelleMode במתנה! לחצו כאן לקבלת ההטבה

איך תייבשי שיער חלק?

• לפן חלק, רצוי למרוח, או להתיז חומר הגנה מפני חום לפני הפן (כמו למשל סרום מאג''ק אנטי פריז מבית שוורצקופף פרופשיונל).
• לאחר מכן, יש ליבש את השיער מלמעלה כלפי מטה – כלומר, מכיוון השורשים לכיוון הקצוות, במרחק של 5 ס"מ מהשיער, עד ליבוש חלקי של 80 אחוז.
• רק לאחר מכן מתבצעת ההחלקה עם המברשת המעוגלת, ורצוי שזו תהיה מברשת קרמית, כיוון שמברשת קרמית היא יותר אוורירית ולכן שומרת יותר על השיער מפני נזקי החום.

כך כדאי להתחיל את מלאכת הייבוש:

לבעלות שיער דק
שיער דק נוטה לייצר חשמל סטטי וגם להיפגע בקלות מחום הפן, לכן מומלץ למרוח על השיער טרם ייבושו, מוצר שמגן על השערה מפני החום ושגם מונע חשמל סטטי.
לבעלות שיער עבה
לשיער עבה הייבוש לוקח יותר זמן. בכדי להקל על מלאכת הייבוש, מומלץ לייבש את השיער עם מברשת "אוורור". זוהי מברשת קלת משקל נוחה לשימוש שיוצרת "מנהרה" המאפשרת לאוויר חם לזרום ישירות לשורשים. למברשת זו כדוריות הגנה בקצות המברשת והן בדרך כלל עמידות לחום וקלות לניקוי. להוספת ברק ולגימור מושלם (הן לשיער דק והן לשיער עבה) מומלץ להשתמש במברשת שיער תרמו-קרמית עגולה. מברשת זו תהיה חדירה לאוויר ותוכל לאצור חום ולספק נוחות מרבית בעת הייבוש במייבש השיער.
לבעלות שיער מסולסל
שיער מסולסל זוהי תורה בפני עצמה:
1. שיער מסולסל עבה ומלא – מומלץ להשתמש במוס וליבש בדיפיוזר בסבלנות. תהליך הייבוש צריך להתבצע עם ראש מורם, ולא להכניס את השיער לתוך הדיפיוזר (כדי לא לכווץ את התלתלים) ולייבש עד ל- 80%. נסיים עם מריחת שמן בעל איכויות של אנטי-פריז ובעל טכנולוגיית נידוף (כמו שמן "מירקל אויל" מבית שוורצקופף פרופשיונל) בכדי לא להכביד על השיער.
2. שיער מסולסל דק – בינוני שמעונין בנפח- מומלץ לייבש מעט את השורשים עם הפן. אחר מכך יש לפזר מוס או קרם לתלתלים או כל מוצר אחר, ולא להניח ישירות על השורשים. את הקצוות לייבש בדיפיוזר, ובמקרה זה ניתן לכווץ את השיער, מאחר ושיער דק זקוק לנפח.
לסיכום:
יבוש השיער מתחיל בחומרים טובים. אל לנו להקל ראש – מוצר איכותי יניב תוצאה איכותית ולאורך זמן. שמן מזין הכרחי גם ללא ייבוש השיער – קל וחומר כשנערב חום מלאכותי של מייבש שיער.
ייעוץ מקצועי:
יאיר מנדל (יא-יא), מעצב שיער ומדריך ב"שוורצקופף פרופשיונל"
מעצב השיער מוטי מנחם, ל"שוורצקופף פרופשיונל"
סיון מדמוני, מעצבת שיער ומדריכה ב"שוורצקופף פרופשיונל"
רוני פרנקל, מעצב שיער ושגריר "שוורצקופף פרופשיונל"