הלב הפועם של הבית: איך לבחור את האי הנכון למטבח?
בשנים האחרונות האי הפך מפנטזיה נחשקת לכמעט סטנדרט ולמרכז העניינים של הבית. אספנו עבורכן כמה טיפים ממעצבות שיעזרו לכן למצוא את האי המושלם ועל הדרך גם תשטפו את העיניים עם האיים הכי יפים
בשנים האחרונות הפך האי מפנטזיה נחשקת לכמעט סטנדרט. כולן רוצות אי במטבח. "לעתים כשהדירה קטנה והשטח מצומצם, יש כאלו שגם הופכים את האי לפינת האוכל הרשמית, החגיגית והיומיומית ובעצם מייתרים את הצורך בפינת אוכל", מסבירה דורית סלע, בעלת משרד לאדריכלות, תכנון ועיצוב. "זה לא סוד או הפתעה גדולה שהאי הפך להיות מרכז העניינים. מאחורי כל אי מסתתר בעצם מקום לפגישות משפחתיות, שיחות בלתי פורמליות, זהו הלב הפועם של הבית. הוא לא מאגד רק את הארוחה, אלא גם את מערכות היחסים המשפחתיות והחברתיות".
>> לא אפור ולא בז': תכירו את הכוכב החדש בעיצוב הבית – הגרייז'
"הבחירה באי זה או אחר היא פונקציה של מקום, מספר בני המשפחה, תקציב ומאפייני השימוש" ממשיכה סלע. "האי בעצם פותר לנו את בעיית האחסון ומקום הישיבה, הוא נותן פתרון כמשטח עבודה ובמידת הצורך גם כמשטח עם כיור נוסף וכיריים".
"לרוב, בפנטזיה על אי, אנחנו רואות בעיני רוחנו אי גדול שסביבו מתכנסת המשפחה באופן יומיומי כשהוא למעשה הופך ללב של הבית", מוסיפה סלע, "וחשיבותו עולה על הסלון. הוא מרכז האכילה המשפחתי. אם ניתן, עדיף לתכנן אי עם ישיבה פרונטלית, אחד מול השני, לעומת ישיבה בשורה שהיא פחות איכותית ויוצרת ניתוק בין הנוכחים".
"האי הוא רהיט עיצובי ופיסולי", מסבירים מומחי חברת MODY היבואנית של המותג האיטלקי STOSA, "הוא כבר נדבך אינטגרלי של המטבח. בין אם הוא גדול, בינוני או קטן, הוא תמיד יהיה נוכח ויש לתת את הדעת כדי שהוא לא יחסום את החלל ויאפשר תנועה וזרימה במטבח. בנוסף, כמובן שהאי מתכתב עם המטבח והסביבה בה הוא ממוקם, בין אם העיצוב קלאסי, מודרני או כפרי, אך לעתים כשרוצות לתת פוקוס בחלל הציבורי, אפשר להשתולל מעט עם האי ולבחור משטח בעל צבעוניות בולטת ובעלת אמירה עם חומר דומיננטי".
"האי צריך להיות נוח ומזמין", מסכמת סלע. "לשדר תחושת פתיחות בלי להעמיס על החלל. בין האי למשטח העבודה יש להקפיד על מרווח מינימלי לטובת מעבר. מומלץ לבחור כסאות נוחים ויפים, ומשטח עמיד, כזה שלא יישרט ושאפשר להניח עליו סירים לוהטים, ובעיקר שיגרום לנו לרצות לשבת ולשהות בו בזמן שהחמין מתבשל לו בתנור".