אה־לה־מדיטרנה: עיצוב פונקציונלי בתל אביב

עיצוב מתוחכם בדירה בלב תל אביב הופך את החלל הקטן למפלצת אחסון ואת ההפרדות בין החדרים למשובבות נפש. ועוד לא דיברנו על הקפה במרפסת
הבית 120 מטר ברחוב טשרניחובסקי בתל אביב. בדירה חדר עבודה פתוח הכולל שתי פינות עבודה נפרדות, מרפסת פתוחה ומסדרון שהפך לספרייה.

בעלי הבית זוג בשנות ה־40 ובתם בת ה־6, עצמאים בתחומי תוכן אינטרנטי ובהיי־טק.

סגנון “בתחילת העבודה שלי עם הלקוחות אני שולחת להם שאלון ובו שאלות על הרגלי החיים שלהם בבית, בקשות, דרישות, חלומות, פנטזיות". אומרת המעצבת מרב שדה. “אני פחות מאמינה במונח ‘סגנון' או בתרגום שעושים לו היום. אני כן מאמינה שכל בית צריך לשקף במראה שלו את זהות המתגוררים בו וכן, גם את זהות המעצבת. אני באה לידי ביטוי באופן שבו אני מתרגמת את הרצונות של הלקוחות שלי, אבל לגמרי מכניסה את האהבות שלי האישיות".


השראה “בעיצוב שלי אני שואבת השראה בעיקר מהתרבות והסגנון הסקנדינביים ומהתרבות היפנית, בייחוד מוובי סאבי – פילוסופיית עיצוב העוסקת ביופיים של הדברים הלא מושלמים".


עיצוב חדר ההורים תוכנן בהשראה יפנית ובו מיטה נמוכה שהיא במה שחולשת על כל החדר עם שידות ושטח אחסון תחתון. כל מעטפת הבית הפכה לארונות אחסון: ספרייה באורך של ארבעה מטרים במסדרון (שהורחב במיוחד עבורה) הופכת להיות ארון בגדים באורך שלושה מטרים וחצי. כדי ליצור את חלל העבודה נבנה קיר משרביות ייחודי של דקובריק. “בעזרתו קיבלנו חציצה עדינה בין פינות העבודה ושאר הבית. פלטת הצבעים רגועה ונעה בין גוונים בהירים ופסטלים של אפורים, חומים, מוקה, תכלת וכחול – כל אלה ושמירה על מקורות האור הטבעיים יוצרים חלל רגוע".

