הבונוס – את רוב ההכנות אפשר לעשות מראש.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלסת עגבניות
להגשה
אופן ההכנה
צ'יפס פולנטה
1
מביאים חלב ושמנת עד סף רתיחה בסיר רחב. טורפים פנימה קמח תירס ומבשלים כ־ 10 דקות על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב לקבלת מרקם של דייסה סמיכה מאוד. מערבבים פנימה חמאה וחצי מכמות הפרמזן, ממליחים לפי הטעם ומערבבים עד שהחמאה והפרמזן נטמעות בתערובת.
2
מרפדים תבנית אפייה באורך 30 ס"מ לפחות בנייר אפייה ומשמנים את הנייר בשמן זית (אם התבנית קטנה יותר, הצ'יפס ייצא עבה מדי). יוצקים פולנטה בגובה ½1 ס"מ לתבנית ומיישרים בעזרת פלטה או גב של כוס. מכסים בניילון נצמד (הניילון צריך להצמד לפני הפולנטה) ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
3
מחממים תנור ל-220 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן זית. מחלצים את הפולנטה מהתבנית ובעזרת סכין חדה וארוכה, חותכים אותה ל"אצבעות" ומעבירים לתבנית. מגררים את יתר הפרמזן מעל הצ'יפס ואופים 10 דקות, עד שהצ'יפס מזהיב.
מכינים סלסת עגבניות ומגישים:
4
מערבבים את כל חומרי הסלסה. מגישים את הצ'יפס החם לצד הסלסה ושמנת חמוצה.