סלט קיסר

מתכון לסלט קיסר של חיים כהן

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, חלבי

החומרים ל 4-מנות:
לרוטב:

  • 1/2 כפית חומץ אדום
  • 1 כפית סוכר לבן
  • 1 כפית ווטשסטר
  • 1 כף חרדל דיז'ון חלק
  • 6-4 שיני שום, קלוף וקצוץ
  • 1/2 כף צלפים
  • 1 חלמון
  • 1 כפית סויה יפנית
  • 1/2 פלפל צ'ילי חריף
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס שמן תירס

לקרוטונים:

  • לחם
  • שמן זית
  • מלח, פלפל

לסלט:

  • 1 ראש חסה
  • 15 עגבניות שרי-תמר, חצויות
  • גבינת פרמז'ן

אופן ההכנה:

  1. מרסקים את כל חומרי הרוטב (מלבד שמן הזית ושמן התירס) במעבד מזון ומעבירים את המחית לקערה.
  2. מוסיפים לקערה את שני סוגי השמן במזיגה איטית וטורפים בעזרת מטרפה ידנית (או חשמלית) לרוטב אחיד.
  3. חותכים לחם (עדיף בן יומיים) לקוביות ומפזרים בתבנית. יוצקים מעל שמן זית, מתבלים במלח ובפלפל ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות עד שהם הופכים פריכים.
  4. מסדרים בצלחת ראש חסה שלם ונקי ו"מזריקים" לתוכו את הרוטב. מורחים בעזרת כף או מברשת את יתרת הרוטב על החלק החיצוני של ראש החסה.
  5. מפזרים סביב החסה את עגבניות השרי-תמר והקרוטונים ומעל את גבינת הפרמז'ן.

מצרכים:

ל 4-מנות:
לרוטב:

  • 1/2 כפית חומץ אדום
  • 1 כפית סוכר לבן
  • 1 כפית ווטשסטר
  • 1 כף חרדל דיז'ון חלק
  • 6-4 שיני שום, קלוף וקצוץ
  • 1/2 כף צלפים
  • 1 חלמון
  • 1 כפית סויה יפנית
  • 1/2 פלפל צ'ילי חריף
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס שמן תירס

לקרוטונים:

  • לחם
  • שמן זית
  • מלח, פלפל

לסלט:

  • 1 ראש חסה
  • 15 עגבניות שרי-תמר, חצויות
  • גבינת פרמז'ן

אופן ההכנה:

מרסקים את כל חומרי הרוטב (מלבד שמן הזית ושמן התירס) במעבד מזון ומעבירים את המחית לקערה.

מוסיפים לקערה את שני סוגי השמן במזיגה איטית וטורפים בעזרת מטרפה ידנית (או חשמלית) לרוטב אחיד.

חותכים לחם (עדיף בן יומיים) לקוביות ומפזרים בתבנית. יוצקים מעל שמן זית, מתבלים במלח ובפלפל ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות עד שהם הופכים פריכים.

מסדרים בצלחת ראש חסה שלם ונקי ו"מזריקים" לתוכו את הרוטב. מורחים בעזרת כף או מברשת את יתרת הרוטב על החלק החיצוני של ראש החסה.

מפזרים סביב החסה את עגבניות השרי-תמר והקרוטונים ומעל את גבינת הפרמז'ן.