המרשמלו של גיא לואל

מתכון למרשמלו ביתי לל"ג בעומר ולכל השנה | צלם: אנטולי מיכאלו
מתכון למרשמלו ביתי לל"ג בעומר ולכל השנה | צלם: אנטולי מיכאלו

אם הוא לא שם, אז אי אפשר לקרוא לזה מדורה. השחקן גיא לואל מכור ומשתף אתכם במתכון שלו למרשמלו ביתי משובח

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים למרובע בגודל 80X80 ס"מ | כשר | בינוני | פרווה:

  • 28 גר' (2 שקיות) ג'לטין
  • 125 גר' מים + 1/2 כוס מים
  • 430 גר' (כ-2 כוסות ו-1 כף) סוכר
  • 215 גר' סירופ תירס
  • קורטוב מלח
  • תיבול לבחירה: תמצית וניל, ליקר גראן מרנייה, לימונענע (½1 כפית של מיץ לימון טרי עם נענע טרייה קצוצה) או סירופ ויטמינצ'יק
  • מעט אבקת סוכר מעורבבת במעט קורנפלור
  • משטח אפייה מסיליקון, משומן קלות

 

אופן ההכנה:

1. מניחים בקערת מיקסר חסינת חום את הג'לטין עם 1/2 כוס המים למשך 30 דקות.

2. מניחים בקערה נפרדת את הסוכר, סירופ התירס, יתרת המים והמלח ומרתיחים עד טמפרטורה של 120 מעלות בדיוק (בודקים את הטמפרטורה במדחום).

3. מקציפים את הג'לטין בוו הקצפה במהירות נמוכה במיקסר.

4. יוצקים את התערובת הרותחת בזרם דק לתוך הג'לטין. מגבירים את המהירות של המיקסר למקסימלית למשך 10 דקות ומניחים לצינון. כשהתערובת מתקררת מעט, היא נראית כמו קצף ביצים יציב. מוסיפים מעט מהתיבול הנבחר ומערבלים עוד קצת כדי לאחד את החומרים.

5. יוצקים את התערובת הדביקה על משטח סיליקון (אפשר לעבוד ברינג). ממתינים 6 שעות עד שהתערובת מתקשה. שימו לב: התערובת דביקה מאוד ויש להקפיד שלא תיגע במים. מורחים את תערובת אבקת הסוכר והקורנפלור על השכבה העליונה ומקלפים ממשטח הסיליקון. חותכים לריבועים וטובלים בתערובת אבקת הסוכר והקורנפלור.

הערה: חשוב מאוד לדייק בכמויות של המתכון, ולכן רצוי מאוד להשתמש במשקל מדויק ובמדחום.