הכי רומנטי שיש: איפה לאכול בוולנטיינ'ס דיי?

דמיינו שאתן בסצנה מ"היפהפייה והיחפן" עם הלינגוויני די זוקה  של מסעדת גוז׳ ודניאל | צילום: דניאל לילה
דמיינו שאתן בסצנה מ"היפהפייה והיחפן" עם הלינגוויני די זוקה של מסעדת גוז׳ ודניאל | צילום: דניאל לילה

ממרום גולן ועד ירושלים: איפה לאכול, מה להזמין ובאיזה קינוח להתפנק? מדריך המסעדות הכי רומנטיות לדינר מושלם בוולנטיין דיי הקרוב

88 שיתופים | 132 צפיות

 

מי מאיתנו לא חולמת על ארוחה רומנטית ועל גבר שרוכן מעל הסירים לבוש רק בסינר, אבל במקום להמר על סצנה עם כל כך הרבה אופציות להשתבש, פשוט יותר לבחור מסעדה רומנטית ולתת לשף או לשפית לעשות עבורכם את העבודה. אוכל טוב, קינוחים מושחתים ואווירה אינטימית יספקו את הרקע, את רק תביאי את הליפסטיק ותחשבי מה את רוצה לקבל מתנה. הפי וולנטיינ'ס.

רוצות להתפנק עוד? אלה הם 10 הצימרים הכי טובים באזור הגליל ובגולן

אלנה

המסעדה החדשה-מחודשת בקומת הכניסה של מלון נורמן התל אביבי מתמקדת במטבח הים תיכוני ומשקפת את הקולינריה הישראלית כפי שהיא היום: קיבוץ גלויות עם נטייה לבישול עילי. בפנים תמצאו מפות לבנות, שולחנות זוגיים וסטייל בשפע, מהחלונות נשקף בוסתן פורח, ובתפריט של השף ברק אהרוני תמצאו הרבה ירקות, פסטה, בשר, דגים ופירות ים. המנות מיועדות לחלוקה כדי ליצור תחושת אינטימיות וקוקטיילים מדוגמים משלימים את הבועה הרומנטית במלון הבוטיק הכי יפה בתל אביב.

תזמיני לכם: עלי כרוב ממולאים בתבשיל אורז, מנגולד וצימוקים שחורים עם חמאה מזוקקת ולבנה (48 ש"ח) – שדרוג נפלא לממולאים של סבתא. וגם טורטליני חצילים מבצק עדין במילוי חצילים שרופים, ריקוטה ופרמזן וזעתר מיובש (62/78 ש"ח).
נחמני 25 תל אביב, טלפון: 03-5435400

כיסוני טלה באלנה | צילום: דיוויד לופטוס
כיסוני טלה באלנה | צילום: דיוויד לופטוס

 

כרוב ממולא של אלנה | צילום: דיוויד לופטוס
כרוב ממולא של אלנה | צילום: דיוויד לופטוס

 

גוז' ודניאל

המיקום המוסתר והמבודד מעט של גוז' ודניאל הוא אחת מנקודות החוזק של המסעדה. כדי להגיע אליה עוברים ברחובות המפותלים של מושב בני ציון (שיתנו לך השראה לווילה שתבנו יחד), עד שמגיעים לגבעה שחולשת על מטעי גפנים, זיתים ופרדסים. כוס יין על הדלפק עם הפנים לטבע היא רק אפריטיף לתפריט ביסטרו צרפתי-איטלקי-ים תיכוני של השף שניר אנג סלע. אם החצי חושב לשלוף מתישהו טבעת – גוז' ודניאל היא המקום המושלם לכך.

תזמיני לכם: לינגוויני די זוקה – פסטה מתוצרת בית ברוטב פיקנטי על בסיס דלעת, צ'ילי ושמנת ערמונים (72 ש"ח), וקינוח טארט ברולה עם תותים, שקדים ורוטב לואיזה (44 ש"ח).
אנשי בראשית 39 מושב בני ציון, טלפון: 09-7714122

מסעדת גוז׳ ודניאל | צילום: דניאל לילה
מסעדת גוז׳ ודניאל | צילום: דניאל לילה

 

לינגוויני די זוקה של מסעדת גוז׳ ודניאל | צילום: דניאל לילה
לינגוויני די זוקה של מסעדת גוז׳ ודניאל | צילום: דניאל לילה

 

מסה

על אף השנים, כוחה הרומנטי של המסעדה הנוצצת עדיין במותניה. שולחן פרטי בגומחה מחבקת שהזמנת מבעוד מועד ישתלב מעולה עם האווירה הסקסית, האנשים היפים והאוכל הנדיב, כזה שממלא את הפה בהשראות מההיסטוריה הפרטית של השף אביב משה, ההורס כשלעצמו. את הדרינק שאחרי תזמינו כבר בבר הצמוד שכולו שחור, אפלולי ומוזהב.

תזמיני לכם: כבד אווז על וופל בלגי ברוטב שוקולד לבן מתובל בפלפל שאטה שמוגש עם "שוט של שוקולד חצוף", וודקה ציטרון עם תמצית שוקולד לבן (112 ש"ח), וקינוח סרקוזי שהוגש לנשיא צרפת לשעבר – טרפלס קרמל וטראפלס מריר ופולי קקאו, מקרונים משוקולד במילוי גנאש שוקולד מריר, גלידת קרמל ועוד המון דברים טובים (74 ש"ח).
הארבעה 19 תל אביב, טלפון: 03-6856859

מה שטוב לנשיא צרפת: קינוח סרקוזי במסה | צילום: איליה מלניקוב
מה שטוב לנשיא צרפת: קינוח סרקוזי במסה | צילום: איליה מלניקוב

 

כבד אווז בשוקולד לבן של מסה | צילום: איליה מלניקוב
כבד אווז בשוקולד לבן של מסה | צילום: איליה מלניקוב

 

הלנה

נמל קיסריה הוא אחד המקומות הכי רומנטיים בארץ. בלוקיישן הקסום הזה, שפונה לים מצד אחד ולעיר הרומית העתיקה מצד שני, ממוקמת הלנה, מסעדה ישראלית במלוא מובן במילה. עוד הרבה לפני טרנד ה-farm to table יצר השף עמוס שיאון קשר עם דייגים, חקלאים ויצרנים מקומיים, ואת חומרי הגלם המשובחים הוא הופך למנות יפהפיות, מסקרנות ובעיקר – טעימות. בין מנה למנה מותר ואף רצוי להחזיק ידיים, להביט בסירות הדיג מתנדנדות על הגלים וללחוש מילים שבאות מהלב.

תזמיני לכם: ארוחת טעימות זוגית – שש מנות עונתיות צבעוניות ויצירתיות כגון קפוצ'ינו סרטנים ושניצל שרימפס, מאפה טורקי של חצילים וגבינת טולום מהטאבון, מוסר כבוש בסלק וערק וכמובן קינוח כי בלעדיו אי אפשר: קרמבל תפוחים עם גלידת וניל ובלזמי מצומצם (420 ש"ח לזוג).
נמל קיסריה, טלפון: 04-6101018

הלנה בנמל קיסריה | צילום: בועז לביא
הלנה בנמל קיסריה | צילום: בועז לביא

 

תפריט בהלנה | צילום: אפיק גבאי
תפריט בהלנה | צילום: אפיק גבאי

הס 4

אם השם קוצ'ינה תמר אומר לך משהו, בטח תשמחי לשמוע שהשפית המוכשרת תמר כהן-צדק עדיין כאן, בועטת ומבשלת כתמיד. במסעדה הקטנטונת שלה, שמזכירה יותר מהכול טרטוריה בכפר קטן באיטליה יש רק כמה שולחנות שמשקיפים החוצה, אל הרחוב הסואן. בפנים האווירה חמימה ואינטימית, כזו שמזמינה לפתוח בקבוק יין אדום ולחכות שהוא יקרא לך פרינצ'יפסה. ממש בימים אלה המסעדה החלה לפעול גם בימי רביעי וחמישי בערב, וארוחת שף איטלקית בשניים היא הרי חוויה שכל רומנטיקנית תחתום עליה בעיניים עצומות.

תזמיני לכם: בודינו פרמג'אנו – סופלה גבינות אוורירי עם פטריות צלויות (42 ש"ח) שנחשב למנת הדגל של השפית, ולזניה ארטישוק ובשמל – שכבות של פסטה עדינה, רוטב בשמל קטיפתי וארטישוק טרי (73 ש"ח).
הס 4 תל אביב, טלפון: 03-5551038

מסעדת הס 4 | צילום: רן בי רן
מסעדת הס 4 | צילום: רן בי רן

 

Roof Top

עשרה קבין של נוף ירדו על ירושלים ותשעה מהם לקחה המסעדה שבגג מלון ממילא. בכל שעה ביום זהו המקום ב-ה' הידיעה לצפות ממנו על העיר. בזמן השקיעה, כשחומות העיר העתיקה, מגדל דוד וכנסיית הדורמיציון נצבעים בגווני זהב – זו כבר חוויה בלתי נשכחת. השף קובי בכר, שעבד במסעדת מול ים ובמסעדות כוכבי מישלן בחו"ל, הרכיב תפריט ישראלי-ירושלמי עם רגל אחת בשוק מחנה יהודה והשניה במטבחי אירופה הקלאסית. כל מה שתבחרי מהתפריט ייחשב רומנטי על רקע הפנורמה עוצרת הנשימה, מארוחה מלאה ועד פוקאצ'ה וכוס יין לבילוי קליל יותר.

תזמיני לכם: ברווז בפיתה בעבודת יד ברוטב טריאקי עם סלט מלפפונים וכוסברה בוויניגרט ג'ינג'ר (72  ש"ח), ולמנה עיקרית דג ים קונפי על תבשיל חומוס, פלפלים קלויים, עגבניות  שרי, אריסה, קייל ולימון בגריל (132 ש"ח).
רחוב המלך שלמה 11 ירושלים, טלפון: 02-5482230

 

רק בשביל הנוף הזה שווה לבוא: מסעדת Rooftop | צילום: עמית גירון
רק בשביל הנוף הזה שווה לבוא: מסעדת Rooftop | צילום: עמית גירון

 

מסעדת Rooftop | צילום: עמית גירון
מסעדת Rooftop | צילום: עמית גירון

 

מסעדת הבוקרים

אם את אחת כזו שמוכנה לפרוץ את גבולות הרומנטיקה ולא אכפת לך קצת להשקיע קחי אתכם צפונה למרום גולן. במסעדה שמעוצבת כבקתת בוקרים עם תקרת עץ וצילומי קאובויז רכובים על סוסים, תטרפו סטייקים, המבורגרים וקרפצ'יו עם לחם חם ובירה קרה. ולמתקדמות – שרייני לכם סוויטה ללילה מבעוד מועד, ובבוקר קחי אותו לטיול רומנטי בנוף סטייל שווייץ.

תזמיני לכם: Asado & pumpkin – פרוסות אסאדו מעושנות על של דלעת צלויה בסילאן עם צ'יפס סלק ברוטב מייפל (48 ש"ח), אנטריקוט 300 גרם – נתח אנטריקוט מובחר ומיושן מוגש עם פוטטו, צ'ימיצ'ורי ורוטב דמיגלאס (142 ש"ח).
מרום גולן, טלפון: 04-6960206

 

סטייק אנטריקוט 300 גרם של מסעדת הבוקרים במרום גולן | צילום: בועז לביא
סטייק אנטריקוט 300 גרם של מסעדת הבוקרים במרום גולן | צילום: בועז לביא

 

מסעדת הבוקרים | צילום: בועז לביא
מסעדת הבוקרים | צילום: בועז לביא

 

אנטריקוט במסעדת הבוקרים במרום גולן | צילום: עומר שביט
אנטריקוט במסעדת הבוקרים במרום גולן | צילום: עומר שביט

 

חוות התבלינים בגלבוע

דמייני לעצמך את הסצנה הבאה: שביל מתפתל בין גינת תבלינים פורחת מוביל לבקתת עץ חמימה. מהשולחן שבמרפסת נשקפים שדות ירוקים וכרם שממנו בוצרים את היין המוגש במסעדה. פרובאנס? טוסקנה? – לא, דווקא הגלבוע. על רקע הנוף החקלאי-רומנטי, שצבעיו משתנים עם התקדמות השמש בשמיים, מוגש תפריט שמפגיש בין המטבח הישראלי, הגלילי והאיטלקי. אחרי הארוחה קני למזכרת חליטת צמחים בחנות הצמודה, לשחזר קצת מהחוויה בבית.

תזמיני לכם: פולנטה איטלקית חמה עם עלי קייל, תרד ופטריות צלויים בשמן כמהין וגבינת פקורינו (51 ש"ח), וקבב עגל וטלה בלאדי בתיבול ראס אל חנות עם חציל בגריל, סלסת פלפלים, צנוברים וטחינה גולמית (78 ש"ח).
דרך נוף הגלבוע, כביש 667, טלפון: 04-6531093

מסעדת חוות התבלינים | צילום: רועי חן
מסעדת חוות התבלינים | צילום: רועי חן

 

אברטו

מתי בפעם האחרונה ביקרת בגדרה? אברטו שממוקמת כאן היא הדבר הכי קרוב שיש בארץ למסעדה כפרית אמיתית, כמו בדרכים צדדיות באירופה. קירות של לבנים חשופות ואדני חלון מקורות עץ כבדות משרים אווירה חמימה, ומבעד לשמשות מציצות ערוגות עשבי תיבול שאחר כך מוצאים את דרכם לצלחת. השף אסף שטרן, לשעבר סו-שף של מאיר אדוני ב"מזללה", מחבר את הטבע שבחוץ עם בישול עילי למנות שכיף לנשנש בשניים.

תזמיני לכם: קרואסונביף – שני בייבי קרואסון ובתוכם קורנביף ביתי, צנוניות, פלפל שושקה צלוי, סלט מלפפון ושומר ואיולי (65 ש"ח), ובהמשך מפרץ טוסקנה – דג ים וניוקי מתפוחי אדמה באטר, פטריות אדמה, קרם בטטה מדורה וחמאת אגוזים (139 ש"ח).
שכביץ 5 גדרה, טלפון: 08-6680066

השף אסף שטרן בפינת עשבי התיבול של מסעדת אברטו | צילום: אפיק גבאי
השף אסף שטרן בפינת עשבי התיבול של מסעדת אברטו | צילום: אפיק גבאי

 

קלמטה

כשיהודה פוליקר שר על חלון משקיף לים התיכון הוא בטח חשב על מסעדת קלמטה ביפו העתיקה, כי החלון שיש כאן הוא פשוט כזה: נפתח אל נוף כחול מאופק לאופק, כשמתחת משתרע מעגן קטן של סירות דיג ומפרש. את גווני הוורוד-כתום-זהב בשעת השקיעה את כבר יכולה לנחש לבד, ולדמיין אתכם אוחזים ידיים מול השמש שצוללת לים. התפריט יווני-ים תיכוני, שילוב שתמיד בא טוב, והקוקטיילים מדוגמים ומרימים.

תזמיני לכם: שרימפס חלוטים על יוגורט וזרעי עגבניה בויניגרט הדרים (56 ש"ח) ולהמשך מוסקה יוונית אמיתית מחצילים, טלה, תפוחי אדמה ורוטב בשמל (76 ש"ח).
ככר קדומים 10, יפו העתיקה, טלפון: 03-6819998

מסעדת קלמטה | צילום: דניאל לילה
מסעדת קלמטה | צילום: דניאל לילה

 

וזה הנוף שיחכה לכם במסעדת קלמטה | צילום: דניאל לילה
וזה הנוף שיחכה לכם במסעדת קלמטה | צילום: דניאל לילה