בקרוב אצלכם

לקראת עונת החתונות: איך בוחרים ספק שירותי בר ומה צריך לכלול בר המשקאות באירוע שלכם? עמית יריב יצא לבדוק

88 שיתופים | 132 צפיות

לצד ההחלטה על המקום, הקייטרינג, השמלה, הנעליים, הטבעות, וכל יתר ההחלטות שהופכות את חיי הזוג ובני משפחתם לסבך ענק של התלבטויות, עולה בשלב כלשהו שאלת האלכוהול: איזה בר יהיה בחתונה, אלו משקאות יוגשו בו, מה כדאי לשדרג ועל מה כדאי לוותר.

בסיועו של נצח יאמין, מנהל שיווק משקאות בחברת "אקרמן", ננסה לעזור לכם למצוא תשובות לשאלות, ולהבין מה חשוב יותר בבר החתונה ומה חשוב פחות.

כחול לבן או יבוא. כדאי לבדוק את רשימת ה"סטנדרט" של ספק שירותי הבר שבו אתם בוחרים, ולהשתדל להימנע מבר המורכב כולו על טהרת ה"כחול לבן". משקאות היבוא – ויסקי, וודקה, ג'ין ודומיהם הם באיכות טובה בהרבה, והסיכוי שיגרמו לאורחים שלכם כאב ראש ביום שלמחרת קטן יותר.

בדקו את התגובות על ספק שירותי הבר. הרשת מלאה באתרים שבהם יכולים הזוגות לתאר את מידת שביעות רצונם מספקי השירותים לחתונה. חפשו ספק שירותי בר שקיבל המלצות.

בשלב הריקודים כדאי שהבר יוציא

בשלב הריקודים כדאי שהבר יוציא "שוטים" לרחבה [אילסוטרציה: ASAP Photos]

חפשו את המותגים. גם בין המשקאות המיובאים יש טובים יותר וטובים פחות, ובקבוק ויסקי שמחירו 30 שקלים, כנראה לא יהיה מוצלח כמו דיואר'ס, גראנט'ס או ג'וני ווקר. אם בתפריט שמציעה לכם חברת שירותי הבר מופיעים שמות רבים מדי שאתם לא מכירים, גם אם אינכם מומחי אלכוהול, כדאי לשקול חברה אחרת.

שדרוג עדין. בכל החברות המספקות שירותי בר יציעו לכם לשדרג את תפריט האלכוהול. משמעות השדרוג היא עלייה ברמת המחירים של המשקאות המוצעים. כך למשל, כשמדובר בוויסקי, יציעו לכם לשדרג מגראנט'ס לג'יימסון. שימו לב שגם אם אתם מומחים לאלכוהול, רוב האורחים שלכם אינם כאלה, ומבחינתם ההבדל בין ויסקי דיואר'ס (115 שקלים לצרכן, תמורה טובה למחיר) לג'וני ווקר בלו לייבל (יותר מ-1,500 שקלים לצרכן) לא יהיה מורגש בטעם, אבל יקפיץ את המחיר. אם משדרגים, שדרגו את הוודקה ממותג נמוך למותג ביניים (לוול, קטל 1, סטולי בלאק), והוסיפו שלושה-ארבעה בקבוקים של ויסקי טוב יותר (ג'וני ווקר בלאק, סינגל מאלט).

האם להביא את האלכוהול מהבית. לכל חברות שירותי הבר יש קשרים עם חברות השיווק. המשמעות היא שבחלק ניכר מהמקרים תוכלו לקבל דרך חברת שירותי הבר מחיר טוב יותר מזה שתוכלו לקבל אם תלכו לקנות את האלכוהול המשודרג בעצמכם, וגם תאפשרו לספק שלכם להרוויח עוד קצת (וספק מרוצה הוא ספק שעובד טוב יותר).

אבל שימו לב: אם מדובר במשקאות יקרים מאוד (ויסקי סינגל מאלט, למשל, או טקילות פרמיום) שרכיב המיסוי עליהם גבוה, נצלו נסיעות לחו"ל של חברים, קרובים ומכרים ואגרו את המשקאות האלה. אף חברת שירותי בר לא תוכל להתחרות במחירים שמציע הדיוטי פרי, ולכן גם שם ימליצו לכם להביא את הסינגל מאלטים בעצמכם.

ספקי הבר יציעו לכם לשדרג את תפריט האלכוהול [אילסוטרציה: ASAP Photos]

ספקי הבר יציעו לכם לשדרג את תפריט האלכוהול [אילסוטרציה: ASAP Photos]

מה עם היין? רוב אולמות האירועים עובדים עם יינות מסדרות בסיסיות. מדובר ביינות טובים בדרך כלל – סדרת גולן של רמת הגולן, טבע של בנימינה, ברקן קלאסיק של ברקן או אפרת של טפרברג. אלה לא יינות "גדולים", אבל הם נותנים לרוב המכריע של האורחים חוויה חיובית.

מה חייב בר אירועים להכיל? המשקה הנשתה ביותר הוא וודקה, ואם אתם רוצים להשקיע – זה המקום. הבר צריך גם ג'ין, רום, טקילה, ורמוט (מרטיני או צינזנו), משקה אניס אחד לפחות (עראק, פסטיס, אוזו), ויסקי (מומלץ לשלב בין סקוטי, אירי ואמריקאי), ליקרים ומשקאות מתוקים יותר, ואפשר גם לצרף משקאות אנרגיה ובירות. שימו לב שבר מקצועי מצויד גם בתוספות לערבוב: מי טוניק, ג'ינג'ר אייל, מיץ עגבניות.

האלכוהול עוזר לאורחים להשתחרר ולהתפרע. לכן, בשלב הריקודים כדאי שהבר יוציא "שוטים" של וודקה, טקילה או ייגרמייסטר למיניו. אלכוהול בשילוב תקליטן מוצלח מבטיחים שהרחבה תישאר מלאה כל הזמן.

מתוך: מגזין דרך האוכל

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה