בחיים ישנן החלטות שמשנות את מסלול חיינו, אבל כיצד בוחרים את מי שיהיה מורה הדרך שלנו במסע הזה? עו"ד דנה נחום בוסקילה, מומחית לדיני משפחה, על אבני הדרך בדרך לבחירת עורך הדין לגירושין המתאים בעבורכם

88 שיתופים | 132 צפיות

בחיים, ישנן החלטות שמשנות את מסלול חיינו. החלטות שדורשות מאיתנו לעצור, לנשום עמוק, ולשקול בכובד ראש את צעדינו הבאים. בחירת עורך דין לגירושין היא בדיוק סוג כזה של החלטה.

דמיינו לרגע צומת דרכים. מאחוריכם, הדרך שהובילה אתכם עד הלום – מלאה בזיכרונות, בתקוות שהתנפצו, ובהחלטה הקשה להיפרד. לפניכם, מספר שבילים, כל אחד מוביל לעתיד אחר, לא ידוע. והשאלה המרחפת באוויר: מי יהיה המורה דרך שלכם במסע הזה?

בחירת עורך דין לגירושין היא הרבה יותר מאשר בחירה טכנית. זוהי החלטה שתשפיע על כל היבט בחייכם בעתיד הקרוב, ואולי אף מעבר לכך. היא תקבע לא רק את התוצאות המשפטיות של הגירושין, אלא גם את האופן שבו תעברו את התהליך הרגשי המורכב הזה.

אז כיצד בוחרים? מהם הקריטריונים החשובים באמת? ואיך מבדילים בין עורך דין טוב לבין עורך דין מצוין – כזה שיבין לא רק את החוק, אלא גם את הלב? זה שיהיה לא רק המצפן המשפטי, אלא גם המגדלור הרגשי בים הסוער של הגירושין.

180 אלף תוצאות בגוגל

לביטוי עורך דין גירושין יש יותר ממאה ושמונים אלף תוצאות בגוגל, אבל איך בוחרים עורך דין שיהיה נכון לטפל במשבר האישי אולי הגדול ביותר שתחוו בחייכם, האם ההמלצות בגוגל מספיקות? האם אתר יפה יספק את התשובה? 

לדברי עו"ד דנה נחום בוסקילה אף שמנוע החיפוש "גוגל" נגיש לכולם, הוא לא תמיד מספק את מלוא התשובות לשאלות שלנו ולמקרה הייחודי שלנו. "אפשר", היא אומרת, "באמת לעשות את החיפוש במנוע ויש עוה"ד רבים וטובים שבהחלט מופיעים בגוגל. יחד עם זאת אני ממליצה לבדוק מול מכרים, יש קבוצות רבות בפייסבוק של המלצות וכדומה. חשוב לומר נקודה נוספת, מה שהלך או לא הלך לאחד עם עורך דין מסוים לא בטוח שיהיה תקף גם לאחר".

לאחר שלב ההמלצות, מה השלב הבא?
עו"ד דנה נחום בוסקילה: "כאשר מחפשים אחר עורך הדין המתאים, כדאי להכין רשימה של שניים עד שלושה עורכי דין, ואיתם להיפגש לפגישת ייעוץ. זכרו, בטלפון לא סוגרים עורך דין במיוחד לא בהליך כל כך משמעותי שאדם עובר. אני ממליצה ללכת לפגישת ייעוץ, אף שהיא בתשלום, זה הזמן שלנו עוה"ד, זה הידע שלנו. כמו שהלקוח בוחר את עורך הדין, גם אני כעורכת דין בוחרת בלקוח, רוצה לשמוע אותו להבין את התמונה וזה חשוב".

על מה חשוב לשים את הדעת?
עו"ד נחום בוסקילה: "בעיקר על היחסים הבינאישיים. עורך דין שצפוי ללוות בהליך מאוד משמעותי וחשוב שיהיה את החיבור. זאת התשובה – החיבור לעורך הדין הוא קריטי. זה לא בהכרח נמדד בניסיון או בידע או במעורבות בפסיקה, דווקא החיבור בין הצדדים הוא זה שמהווה אפילו 50 אחוז מהתיק ומההליך. זה כל כך חשוב להתחבר לעורך הדין. בסופו של דבר, אין משמעות לגודל של המשרד, יש משמעות להתרשמות של הלקוח מעורך הדין – ומהחיבור. האם באמת הוא מנגיש את הידע שאתה צריך באותו הרגע, את הייעוץ כדי לבחור בו או אפילו בעורך דין אחר. לגבי הכשרות, ברור שזה פקטור מסוים אך עו"ד יכול להיות מוכשר כמגשר אך לא בהכרח לעסוק בזה או לחתור לגישור. לי עצמי יש הכשרות שונות ולא תמיד אני משתמשת בכולם. לכן חשוב להבין שנכון זה טוב ויפה שיש הכשרות וזה מעיד על הרצון של עורך הדין ללמוד ולהיות מעורה בחידושים ובפסיקה ובידע אבל לא בהכרח זה מה שקובע את הבחירה בעורך הדין". 

מה המחיר המומלץ לשכר הטרחה בהליך גירושין?
עו"ד נחום בוסקילה: "זה לא עניין של המלצה, אלא שזה מאוד תלוי בגורמים שונים. יש אנשים שמתקשרים אלי ויש שואלים כמה זה עולה, זה לא עובד ככה. צריך לבחון את המקרה ולראות האם נפתח כבר הליך? האם אותו אדם עדיין גר בבית? האם יש כבר התחלה? אולי בכלל נלך לגישור? יש כל כך הרבה אפשרויות ומצבים שלא ניתן לקבוע מחיר ספציפי. צריך להגיע לפגישת ייעוץ ולבחון את הדברים. בפגישת הייעוץ לאחר שהבנו את התמונה ניתן להעריך לאיזה מסלול של שכר טרחה פונים וכמה זה צפוי לעלות. זה תלוי באסטרטגיה. זה לא זול אבל גם אם אי אפשר לזרוק מחירים".

מה הטיפ שלך?
עו"ד נחום בוסקילה: "לכו לפגישות ייעוץ וליותר מאחת. תרגישו את עורך הדין, תתרשמו ממנו, מהאופן שבו  הוא מדבר ומהדרך שבה הוא מנגיש את הדברים. האם מעורב בפסיקה, האם מודע להלך הרוח שיש בביה"ד רבניים ובביהמ"ש למשפחה? חשוב שעורך הדין יהיה גם לטיגטור, עו"ד שמופיע בביהמ"ש ויודע מה קורה שם. פשוט להתרשם, זה הכי חשוב".