גזעית עם תעודות: הדירה מהאייטיז ששופצה ונראית וואו

אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר

אחרי למעלה מעשור בו עמדה דירת ילדותה חשוכה ונעולה, חזרה בעלת הדירה להתגורר בה, הפעם עם בן זוגה ובתם. כך הפיחו בדירה הזו רוח חיים חדשה

88 שיתופים | 132 צפיות

הדיירים: זוג עורכי דין בשנות ה-40 ובתם בת השש.

הבית: דירת ארבעה חדרים וחצי בשטח 115 מ"ר בשכונת בבלי בתל אביב שעברה שיפוץ מסיבי. בדירה מטבח, סלון ופינת אוכל בחלל חצי פתוח, חדר עבודה המופרד על ידי דלתות זכוכית ומתמזג עם החלל הציבורי, חדר רחצה ושירותים כללי, מסדרון המוביל לחדרים הפרטיים, בהם סוויטת הורים עם מקלחת ושירותים צמודים, חדר שינה וחדר משחקים לילדה.

אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר

עוד בתים יפים:
>> לחשוב בתוך הקופסה: הבית שמשתנה מרגע לרגע
>> הבית שבו קיר טיפוס הפך להיות רהיט לגיטימי בסלון

התכנון: הדירה, שבה גדלה בעלת הבית, הייתה במקור דירת חמישה חדרים והיא ממוקמת בבניין שנבנה בשנות ה-80. לימים, עם פטירתו של אביה של בעלת הבית, ננעלה הדירה ונשארה סגורה למעלה מעשור. כשבחרה לחזור ולגור בה עם בן זוגה וילדתם, רצתה בעלת הבית שלא יישאר זכר למראה הקודם שהיה מיושן ועטוף בזכרונות כואבים, כמו גם להתאים את הדירה לצרכים שלה ושל משפחתה. התכנון החדש נשען על התוכנית המקורית ברמת מיקום החדרים, כאשר החדרים הפרטיים בקצה אחד ואילו החלל הציבורי בקצה שני, אך כל התשתיות וחומרי הגמר הוחלפו ויצרו מראה חדש, עדכני ורענן.

אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר

שירותי אורחים ובוידעם בוטלו לטובת ארון אחסון גדול לאורך המסדרון, חדר האורחים שהיה ממוקם בחלקה הציבורי של הדירה, הוקטן והפך לחדר עבודה שקוף, הנהנה מפרטיות, ובה בעת מוסיף אור טבעי לחלל הציבורי בזכות החלון שבו.

אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר

לבקשת הבעלים, המטבח, שהיה סגור בחדר, שונה לחלוטין אך אינו פתוח לסלון, אלא מופרד על ידי קיר שמכיוון הסלון מהווה קיר כוח שכולו ספרייה. יחידת הנגרות הגבוהה במטבח מטמיעה בתוכה דלת המובילה לאזור שירות נסתר, הנמצא בגב המטבח.

אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר

העיצוב: נטייתו הטבעית של אדריכל דוד בן גיגי לסגנון נקי ומודרני, קיבלו כאן תוספות כפריות מעודנות שהגיעו מנטייתם של בעלי הבית לסגנון כפרי מובהק, והשילוב הזה יצר מראה ייחודי הנהנה משפה אקלקטית הנשענת על סקאלה מצומצמת של צבעים עם הרבה עומק וחום בפרטים.

אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר

הקירות הלבנים מקבלים באהבה את המאסות השחורות בספרייה בסלון, ביחידה הגבוהה במטבח, בארונות חדרי הרחצה ובארון האחסון במסדרון.

אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר

אוצרות חכמה של רהיטים משניים מעץ מלא דוגמת הספסל בפינת הישיבה לצד המטבח, שידת הכניסה והספסל בחדר השינה מוסיפה הרבה חום ואופי למראה הכללי, שיחד עם השטיחים, עבודות האמנות והאקססוריז, יוצרים אווירת נופש שתישאר עם המשפחה לאורך כל השנה.

אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר

פינת ישיבה בלתי פורמלית בקדמת המטבח, צופה אל הסלון ומהווה חלק בלתי נפרד מאזור האירוח.

אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר

ספת העץ האותנטית מכניסה חמימות לחלל ומעשירה את הפלטה המונוכרומטית ישרת הקווים.

חדר העבודה. אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
חדר העבודה. אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר

חלל שהיה במקור חדר אורחים סגור, הוקטן והפך לחדר עבודה עם דלתות זכוכית הנהנה מאור יום ומשתלב עם אזור המגורים המשותף בלי לפגוע בפרטיות.

אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר

יחידת הנגרות הגבוהה במטבח, משלבת דלת מעבר לאזור שירות הנמצא מאחוריה. המטבח, כמו הבית כולו, מחבר בין הקו המודרני המזוהה עם האדריכל לבין הסגנון הכפרי אליו נטו בעלי הבית.

אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר

מבט אל פינת האוכל והסלון.

אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר

בחדר השינה הנקי והבהיר של בני הזוג, שולבו ספסל עץ, עבודות אמנות וטקסטיל בגוונים רכים המכניסים בו חמימות נעימה.

אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר

מבט מכיוון הכניסה אל יחידת ההורים.

אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר

חדרה של הבת.

אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר

אריחים ייחודיים של דיזל מחפים את חדרי הרחצה.

אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר

יחידת הכיור בחדר הרחצה הראשי.

אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר
אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי | צילום: יואב גורין, סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר

ואיך נראתה הדירה לפני השיפוץ?

דירה בבבלי לפני שיפוץ
דירה בבבלי לפני שיפוץ
דירה בבבלי לפני שיפוץ
דירה בבבלי לפני שיפוץ
דירה בבבלי לפני שיפוץ
דירה בבבלי לפני שיפוץ
דירה בבבלי לפני שיפוץ
דירה בבבלי לפני שיפוץ
דירה בבבלי לפני שיפוץ
דירה בבבלי לפני שיפוץ
דירה בבבלי לפני שיפוץ
דירה בבבלי לפני שיפוץ

אדריכלות ועיצוב פנים: דוד בן גיגי
צילום: יואב גורין
סטיילינג לצילום: עדי פוגל הולנדר

ספקים:

מטבח פשטות מטבחים
חיפויים וכלים סניטריים מודי קרמיקה
נגרות ר.דורי רהיטים
תאורה דורי קמחי
ריהוט פרימיטיב אנד דיזיין, טולמנ'ס דוט
קבלן ענאן עותמן
מסגרות אומן המתכת
אודיו/וידאו ומערכות מתח נמוך דיפנד טכנולוגיות
שטיחים וכריות וילה מרוק, שכטר, איי.די.דיזיין, h&m home
אמנות פחות מאלף, 1of135, גלוריה מונדי
אקססוריז פלורליס, גלוריה מונדי, h&m home, גולף אנד קו, איקאה