עיצוב פנים: איך עושים מייק אובר אנרגטי לבית?

הבית של עדית לעדן בהרצליה | עיצוב פנים: נועה הראל, צילום: אורית ארנון
הבית של עדית לעדן בהרצליה | עיצוב פנים: נועה הראל, צילום: אורית ארנון

האמנית הפלסטית עדית לעדן גייסה לעזרתה מעצבת קשובה ויועצת פנג שווי לשיפוץ בית בהרצליה. התוצאה מרהיבה ומלאת אנרגיה

88 שיתופים | 132 צפיות

הדיירת: האמנית עדית לעדן, עוסקת בפיסול קרמי ובציור.

הבית: בית בן שתי קומות בשטח 210 מ"ר בנוי + חצרות (קדמית ואחורית) בשטח 300 מ"ר בהרצליה. בקומת הכניסה נמצאת מבואה רחבה ובה מדפי תצוגה ורהיטים שעליהם מוצגים פסליה של לעדן. בהמשך נמצא הסלון עם יציאה לחצר ומולו המטבח. האזור הפרטי נמצא מאחורי גרם המדרגות וכולל חלל עבודה פתוח, שירותי אורחים, חדר רחצה ושני חדרי שינה. בקומה העליונה יש חדר הכולל חדר רחצה ומרפסת המשמש עבורה כסטודיו.

המטבח בבית של עדית לעדן בהרצליה | עיצוב פנים: נועה הראל, צילום: אורית ארנון
המטבח בבית של עדית לעדן בהרצליה | עיצוב פנים: נועה הראל, צילום: אורית ארנון

המטבח החדש שנבנה מעץ אלון בגימור מסורק, תוכנן סביב התנור המרשים שקיבלה בעלת הבית במתנה מאחיה. נוסף על הכלים שיצרה לעדן, שולבו במטבח גם עבודה של הצלם אלדד מאסטרו, חבר טוב של בעלת הבית, ושטיח קילים טורקי משוק הפשפשים.

הבית של עדית לעדן בהרצליה | עיצוב פנים נועה הראל, צילום אורית ארנון
הבית של עדית לעדן בהרצליה | עיצוב פנים נועה הראל, צילום אורית ארנון

הפרזול בחזית הוא בכחול רויאל והיה כך גם לפני השיפוץ.

התכנון: מדובר בבית בן 30 שנה שעבר שיפוץ והתאמה לצרכיה של לעדן, עם עזיבתם של ילדיה את הבית. במקור היה חדר השינה הראשי בקומה העליונה וכלל חדר רחצה, חדר ארונות ומרפסת. בקומה התחתונה היו שלושה חדרי שינה נוספים, סלון, מטבח, פינת אוכל, חדר רחצה, שירותי אורחים וחלל עבודה. מטרת השיפוץ הייתה שבעלת הבית תוכל להתנהל במרחב מצומצם יותר מבלי שתצטרך לעלות ולרדת במדרגות ועל כן חדר השינה עבר לקומה התחתונה וגדל על חשבון אחד החדרים הקיימים. חלל המטבח הישן והסגור נפתח והוחלף, והמזווה בוטל לטובת שירותי האורחים. הקומה העליונה הפכה לסטודיו. חדרי הרחצה שופצו, כל האזור הפרטי של הבית חופה בפרקט ואילו באזור המגורים נשאר החיפוי המקורי של אבן עצמון. 

הבית של עדית לעדן בהרצליה | עיצוב פנים נועה הראל, צילום אורית ארנון
הבית של עדית לעדן בהרצליה | עיצוב פנים נועה הראל, צילום אורית ארנון

הכניסה חושפת את הבאים אל שידה עתיקה ואל עבודות ססגוניות של לעדן.

הבית של עדית לעדן בהרצליה | עיצוב פנים נועה הראל, צילום אורית ארנון
הבית של עדית לעדן בהרצליה | עיצוב פנים נועה הראל, צילום אורית ארנון

עוד טאץ' של טורקיז.

העיצוב: הבית תוכנן ועוצב בראייה אנרגטית המשותפת למעצבת נועה הראל ולבעלת הבית. שוהם וייסמן, יועצת פנג שווי וחברה של לעדן, הייתה מורתה של הראל ושלושתן עבדו כצוות בתכנון הבית. דגש מיוחד ניתן לצבעים ולמיקומים של רהיטים ופריטים בחללים השונים, לרבות עבודות האמנות של לעדן שמוצגות בכל פינה. הבית היה במקור בצבע חרדל ושינה את צבעו לתכלת, אזור המיטה בחדר השינה נצבע בטורקיז והמיטה עצמה נצבעה בתכלת. המטבח תוכנן סביב התנור שלעדן קיבלה במתנה מאחיה והוא נבנה מעץ אלון עם גימור מסורק. אריחי קרמיקה ירוקים בעבודת יד שנקנו אצל רוחמה שרון משתלבים נפלא עם גוון העץ.

הבית של עדית לעדן בהרצליה | עיצוב פנים נועה הראל, צילום אורית ארנון
הבית של עדית לעדן בהרצליה | עיצוב פנים נועה הראל, צילום אורית ארנון

ספסל מבוצ'רס פרניצ'רס ועבודות של עדית לעדן על קיר בחלל הציבורי.

הבית של עדית לעדן בהרצליה | עיצוב פנים נועה הראל, צילום אורית ארנון
הבית של עדית לעדן בהרצליה | עיצוב פנים נועה הראל, צילום אורית ארנון

הטורקיז עובר כחוט השני בכל הבית וכן בסלון המשלב ספת ריש מפנטהאוז ושולחן מבית ילדותה של לעדן.

הבית של עדית לעדן בהרצליה | עיצוב פנים נועה הראל, צילום אורית ארנון
הבית של עדית לעדן בהרצליה | עיצוב פנים נועה הראל, צילום אורית ארנון

אזור המיטה תוכנן בתוך נישה שנצבעה בטורקיז ושולבו בה אלמנטים ברוח הפנג שווי כעץ החיים שעשוי פליז.

הבית של עדית לעדן בהרצליה | עיצוב פנים נועה הראל, צילום אורית ארנון
הבית של עדית לעדן בהרצליה | עיצוב פנים נועה הראל, צילום אורית ארנון

חדר הרחצה הראשי הורחב והוא משלב אריחים בשחור־לבן ובגוון טורקיז כמובן.

הבית של עדית לעדן בהרצליה | עיצוב פנים נועה הראל, צילום אורית ארנון
הבית של עדית לעדן בהרצליה | עיצוב פנים נועה הראל, צילום אורית ארנון

חדר השינה המרווח של לעדן הורחב על חשבון חדר נוסף שהיה בקומת הקרקע.

הבית של עדית לעדן בהרצליה | עיצוב פנים נועה הראל, צילום אורית ארנון
הבית של עדית לעדן בהרצליה | עיצוב פנים נועה הראל, צילום אורית ארנון

פינה בסטודיו הנמצא בקומה העליונה.

עיצוב פנים: נועה הראל
צילום: אורית ארנון