ממתק בריא: חטיפי שוקולד תמר שאפילו ילדים יאהבו

חטיפי שוקולד תמר של רינת צדוק | צילום: דניאל לילה
חטיפי שוקולד תמר של רינת צדוק | צילום: דניאל לילה

לקינוח או כחטיף מפנק - המתכון של רינת צדוק עושה את העבודה ובקלות. אריזה נכונה (בנייר צלופן כמו סוכריות, למשל) תגרום לילדים להרגיש שמדובר בממתק אמיתי - וגם לכן!

88 שיתופים | 132 צפיות

30 חטיפים | 3 שעות | קל | כשר | טבעוני

הכנה מראש והקפאה: שומרים במקרר עד שבועיים או במקפיא עד חודש.

החומרים

1 כוס אגוזי מלך או לוז או שקדים או גרעיני חמנייה או שילוב של כולם
2 כוסות תמרים מזן ברהי או מג'הול, מגולענים
3 כפות אבקת קקאו אורגני לא ממותק
1 כף חמאת קקאו מומסת
1/4 כוס שומשום מלא
1/2 כפית מחית וניל
קורט מלח
לציפוי (לא חובה)
1/2 כוס קוקוס טחון או 2 כפות אבקת קקאו

אופן ההכנה

1. מרפדים תבנית מרובעת בגודל של כ־20*20 ס"מ בנייר אפייה. מניחים אגוזים במעבד מזון, טוחנים בפולסים לשברים גסים, אם רוצים חטיפים משובצים בשברי אגוזים מוציאים חלק מהאגוזים ושומרים בצד, אם לא – מוסיפים את יתר החומרים וטוחנים למחית אחידה.

2. מוציאים את המחית ממכל מעבד המזון, אם שמרנו שברי אגוזים גסים בצד מוסיפים לתערובת ולשים מעט בידיים להטמעה ומשטחים בתבנית בשכבה אחידה בגובה של כ־½1 ס"מ. מכסים את העיסה בניילון נצמד ומעבירים למקרר או למקפיא לשעתיים.

3. מוציאים את התבנית מהמקרר וחותכים למלבנים ברוחב 1 ס"מ ובאורך ½2 ס"מ. מגלגלים בקוקוס או בקקאו לציפוי (לא חובה). אם רוצים, עוטפים כמו סוכריות בנייר צלופן. מאחסנים בשכבות מופרדות זו מזו בנייר אפייה או בניילון, במקפיא או במקרר.

רוצה מתכונים נוספים עם תמרים? היכנסי לאתר "השולחן"