בית או הצגה? הצצנו לסוויטת ההורים הזו והרגשנו שביקרנו בתיאטרון

דירה בנתניה | עיצוב פנים: אריאלה עזריה ברקוביץ, צילום: אלעד גונן
דירה בנתניה | עיצוב פנים: אריאלה עזריה ברקוביץ, צילום: אלעד גונן

שחור-אפור ונגיעות ברונזה בכל הבית (מלבד חדרי הילדים כי רחמנות) ומעבר קסמים בין החדרים: הדירה הדרמטית בנתניה שגרמה לנו להרגיש שקפצנו לתיאטרון גדול מהחיים

88 שיתופים | 132 צפיות

הדיירים
זוג מנכ"לים בכירים לשעבר שילדיהם פרחו מהקן.

הבית
דירה של 170 מ"ר, במקור הייתה מחולקת לסלון, מטבח וארבעה חדרי שינה. אחרי השיפוץ הפכה לדירת שלושה חדרי שינה, כאשר שני חדרי שינה הם קטנים ופונקציונאליים ומשמשים את הילדים של בן הזוג מנישואים קודמים בסופי השבוע, ואת השטח שהתפנה שילבה המעצבת בסוויטת חדר השינה העיקרי ובכך הפכה אותו לסוויטת הורים מפנקת גדולה ויוקרתית. בנוסף, גם המטבח גדל משמעותית.

על התכנון
"כשאני מתכננת, הקונספט העיצובי מתגבש אצלי מיד במפגש עם החלל ומיד מאוד ברור לי הכיוון של החומרים ובחירת הצבעים בחלל", אומרת המעצבת אריאלה עזריה-ברקוביץ: "החופש שאני מקבלת מלקוחותיי בעיצוב ותכנון הדירה שלהם מאפשר לי ביטוי אמיתי, אז אין ספק שהאחריות היא גדולה מאוד אך היא מובילה לתוצאות מצוינות".

העיצוב
הדירה עוצבה בסגנון אלגנטי-אורבני בקו המשלב קווים נקיים עם חומריות עשירה, כשאת רוב הפריטים עיצבה ותכננה עזריה-ברקוביץ בעצמה ואת הביצוע שלהם עשו בעלי מקצוע. דלת הכניסה של הדירה מובילה אל חלל ציבורי שנבחרו לו אריחי גרניט פורצלן גדולים, בגוון קרם בהיר ובמרקם המדמה פרקט מיוחד.

>> הרגע שטפת וכבר מלוכלך? אלו האריחים שלא יראו עליהם את הכתמים

האריחים הללו חוזרים כמעט בכל הבית, פרט לחדר השינה של ההורים, שם נבחר ריצוף גרנית פורצלן בצבע שחור, כדי להעצים את הדרמה והשואו.

הספה הדומיננטית הכתיבה את הטון. הסלון | עיצוב פנים: אריאלה עזריה ברקוביץ, צילום: אלעד גונן
הספה הדומיננטית הכתיבה את הטון. הסלון | עיצוב פנים: אריאלה עזריה ברקוביץ, צילום: אלעד גונן

בסלון הוצבה ספה גדולה, שהיא הרהיט היחידי שעבר עם בעלי הבית מדירתם הקודמת. את שאר הרהיטים, התאימה המעצבת לספה הדומיננטית: שתי כורסאות מבד, שולחן קפה והדום המשלב בתוכו גם אחסון, לצד ספרייה מעץ אלון מושחר.

פינת האוכל עוצבה גם היא במיוחד על ידי המעצבת והיא משלבת בסיס המורכב משתי מסגרות ברזל עם משטח עץ אלון מושחר בעיבוד חלקי, המדגיש את מרקמו. לצד השולחן שולבו כיסאות מרופדים בגוון חום הקורץ לשטיח הסלון שהוזמן במיוחד על פי מידה.

המטבח עשוי כולו עץ כהה מסוג אבוני עם שלייפלק (ציפוי אפוקסי), ועליו הונח משטח שיש בגוון אפור-כהה. דוגמא לחשיבה על כל הפרטים, היא חיפוי המראה שמאחורי האי המשמש לאכילה – בזכותו גם מי שיושב עם הגב לים זוכה לראות אותו משתקף במראה.

פינת האוכל והמטבח | עיצוב פנים: אריאלה עזריה ברקוביץ, צילום: אלעד גונן
פינת האוכל והמטבח | עיצוב פנים: אריאלה עזריה ברקוביץ, צילום: אלעד גונן
עץ אבוני בגימור שלייפלק ומשחקי השתקפויות. המטבח | עיצוב פנים: אריאלה עזריה ברקוביץ, צילום: אלעד גונן
עץ אבוני בגימור שלייפלק ומשחקי השתקפויות. המטבח | עיצוב פנים: אריאלה עזריה ברקוביץ, צילום: אלעד גונן

כאמור, המעברים לחללים הפרטיים הם דרך דלת סתרים הנפתחת בלחיצה: הדלתות מובילות לשני חדרי השינה של הילדים, חדר רחצה לילדים, שירותי אורחים ולגולת הכותרת – סוויטת ההורים הממוקמת בסוף המסדרון.

סוויטת ההורים חולקה לארבעה אזורים מוגדרים הנפרדים זה מזה: אזור לשינה, חדר ארונות, חדר רחצה ואיזור שירות הכולל חללי אחסון פונקציונאליים.

מיטה "מרחפת" תחומה בתאורת לד, סוויטת ההורים | עיצוב פנים: אריאלה עזריה ברקוביץ, צילום: אלעד גונן
מיטה "מרחפת" תחומה בתאורת לד, סוויטת ההורים | עיצוב פנים: אריאלה עזריה ברקוביץ, צילום: אלעד גונן
חדר הארונות בסוויטת ההורים | עיצוב פנים: אריאלה עזריה ברקוביץ, צילום: אלעד גונן
חדר הארונות בסוויטת ההורים | עיצוב פנים: אריאלה עזריה ברקוביץ, צילום: אלעד גונן

העיצוב הדרמטי של חדר השינה ממשיך את העיצוב הכללי של הדירה. באזור השינה הוצבה מיטה מרחפת, שבסיסה רופד בבד קטיפה בגוון זהוב והיא תחומה במסגרות עם תאורת לד. התקרה מעל המיטה הונמכה ומשולב בה גוף תאורה מלבני הזהה למידות המיטה.

גופי תאורה מותאמים, דירה בנתניה | עיצוב פנים: אריאלה עזריה ברקוביץ, צילום: אלעד גונן
גופי תאורה מותאמים, דירה בנתניה | עיצוב פנים: אריאלה עזריה ברקוביץ, צילום: אלעד גונן

גב המיטה הוא חיפוי קיר מבד סקיי בגווני שחור וברונזה וטבועות בו צורות משולשים גדולים. כדי להמשיך את הקו העיצובי, חיפוי זה נבחר גם לקיר הסמוך.

חיפוי קיר מבד סקיי | עיצוב פנים: אריאלה עזריה ברקוביץ, צילום: אלעד גונן
חיפוי קיר מבד סקיי | עיצוב פנים: אריאלה עזריה ברקוביץ, צילום: אלעד גונן

הטקסטיל בחדר עשיר ומתהדר בווילונות, שטיחים, כריות נוי וכדומה, כאשר כולם בגווני זהב וכתום המוסיפים לדרמה.

דרמה בחדר השינה | עיצוב פנים: אריאלה עזריה ברקוביץ, צילום: אלעד גונן
דרמה בחדר השינה | עיצוב פנים: אריאלה עזריה ברקוביץ, צילום: אלעד גונן
גווני זהב וכתום, קו רציף | עיצוב פנים: אריאלה עזריה ברקוביץ, צילום: אלעד גונן
גווני זהב וכתום, קו רציף | עיצוב פנים: אריאלה עזריה ברקוביץ, צילום: אלעד גונן

חדר הרחצה של ההורים ממשיך גם הוא את השפה: התקרה נצבעה שחור, הדלתות עשויות זכוכית כהה והצבעוניות עודנה דרמטית ואורבנית.

דירה בנתניה | עיצוב פנים: אריאלה עזריה ברקוביץ, צילום: אלעד גונן
דירה בנתניה | עיצוב פנים: אריאלה עזריה ברקוביץ, צילום: אלעד גונן

"הבית כולו הרמוני, ויש בו המשכיות של השפה העיצובית. רואים את אותם הצבעים בסלון וגם בחדר הכי רחוק ממנו", אומרת המעצבת. ואכן, פלטת הצבעים של הבית בגווני אפור ושחור עם נגיעות של כתום וברונזה עוברת לאורך כל הבית – למעט, באופן הגיוני למדי, בחדרי הילדים.

>> וגינה שחורה, כבר יצא לך לראות?

דרמה בכל הבית, אבל עד חדר הילדים | עיצוב פנים: אריאלה עזריה ברקוביץ, צילום: אלעד גונן
דרמה בכל הבית, אבל עד חדר הילדים | עיצוב פנים: אריאלה עזריה ברקוביץ, צילום: אלעד גונן

"ההפתעה לדיירים בחדרי השינה חיכתה דווקא במעברים ביניהם: הכניסות הוסתרו בחיפויי קיר, בלי ידיות ובלי משקופים, כדי לייצר פרטיות מוחלטת. כשדלתות החדרים סגורות אי אפשר כלל לנחש שהן שם. היה מצחיק לראות את בעלי הדירה בפעם הראשונה שנכנסו אליה אחרי השיפוץ כאשר הם שאלו לאן נעלמו החדרים בבית".

בקיר האחורי, החיפוי הלבן מסתיר דלת בלי ידיות ובלי משקופים. לאן נעלמו החדרים? | עיצוב פנים: אריאלה עזריה ברקוביץ, צילום: אלעד גונן
בקיר האחורי, החיפוי הלבן מסתיר דלת בלי ידיות ובלי משקופים. לאן נעלמו החדרים? | עיצוב פנים: אריאלה עזריה ברקוביץ, צילום: אלעד גונן
אם תסתכלו מצד שמאל תראו שהחיפוי הלבן מסתיר דלת סתרים ללא ידיות שמובילה לחדרים | עיצוב פנים: אריאלה עזריה ברקוביץ, צילום: אלעד גונן
אם תסתכלו מצד שמאל תראו שהחיפוי הלבן מסתיר דלת סתרים ללא ידיות שמובילה לחדרים | עיצוב פנים: אריאלה עזריה ברקוביץ, צילום: אלעד גונן