סטודיו סגור בחלל פתוח: הדופלקס בגבעתיים שיש לו פתרונות להכל

דופלקס בגבעתיים | עיצוב: תמי פמפנל שנקר, צילום: מאיה אבגר
דופלקס בגבעתיים | עיצוב: תמי פמפנל שנקר, צילום: מאיה אבגר

קובייה שהיא סטודיו מבפנים וארונות מטבח מבחוץ, ספסל עץ תחת ויטרינה שבכלל משמש לאחסון וחלל פרטי שמהווה מפלט להורים. הצצה לדופלקס בגבעתיים ששם לעצמו כמטרה להימנע מטרנדים חולפים

88 שיתופים | 132 צפיות

הדיירים
זוג הורים ושני בנים מתבגרים. הזוג הם אומנים יצירתיים ומצליחים, בעלי הבנה אסתטית ייחודית ואוסף מרשים של עבודות אומנות ועיצוב.

הבית
דירת גג בשטח 112 מ"ר + 55 מ"ר גג בגבעתיים. בקומת הכניסה יש סלון, מטבח ופינת אוכל בחלל פתוח, חדר סטודיו, שני חדרי ילדים וחדר רחצה. בקומה העליונה יש חדר רחצה נוסף עם מרפסת שירות, חדר שינה להורים עם חדר ארונות בכניסה ויציאה למרפסת גג.

התכנון
זו הייתה דירה ישנה וחשוכה עם הנמכות תקרה וקירות אלכסוניים, ולא מעט זוויות מגבילות. הדירה נהרסה כמעט במלואה (כולל הנמכות התקרה שסגרו על החלל) ותוכננה מחדש על מנת להתאים לצורכי המשפחה שכללו בין השאר: יצירת חלל פתוח, מואר ומזמין, סטודיו סגור עבור בעלת הבית והפרדה בין חדרי הילדים לחדר ההורים ובין החלל הציבורי לפרטי.

המטבח ופינת האוכל. חלל פתוח | עיצוב: תמי פמפנל שנקר, צילום: מאיה אבגר
המטבח ופינת האוכל. חלל פתוח | עיצוב: תמי פמפנל שנקר, צילום: מאיה אבגר

העיצוב
החזון העיצובי היה לייצר רקע ניטרלי ומושלם עבור חפצים בעלי משמעות ועבודות אומנות שנאספו על ידי עם השנים ומהווים את מי שהם. השפה העיצובית מתאפיינת בחומריות חשופה של עץ בירצ' וברזל ובניגודיות שנוצרת בין הקירות הלבנים למסגור הפתחים בשחור. קריצה תעשייתית מעודנת, יחד עם שאיפה ליצור מאפיינים על זמניים ולא טרנדים חולפים. בקומת הכניסה, תכננה המעצבת קוביה המכילה בתוכה סטודיו – התחום בפרופיל בלגי, כאשר בחלקו העליון יש חלון היקפי המאפשר נקודת מבט המשכית על התקרה. החלון העליון מכניס אור ויוצר תחושה פתוחה ומאווררת. על דופן הקוביה מכיוון המטבח – שולבו יחידות של ארונות גבוהים המשתלבים בחלל הפתוח, הכולל גם את פינת האוכל והסלון. בסלון תוכנן ספסל עץ הבנוי סביב הויטרינה ויוצר מעין מסגרת חומרית לכל החזית ומשמש לאחסון. משמאל לקוביה נמצא האזור הפרטי ובו חדרי השינה והמקלחת של הבנים.
בקומה השניה ביקשו ההורים חלל פרטי שיהווה מפלט מהמולת היומיום וכך בכניסה לחדר השינה תוכנן חדר ארונות פתוח המרכך את הכניסה ויוצר הפרדה עם איזור השינה. הארון הוא דו צדדי, כך שהגב שלו מכיוון המיטה הוא ספריה. אזור השינה גובל עם ויטרינה גדולה המאפשרת יציאה ישירה לגג. יציאה נוספת למרפסת הגג הנמצאת לצד המדרגות, מאפשרת גישה שלא דרך חדר השינה ושימושית בעיקר בזמן אירוח.

הסלון משתלב בחלל | עיצוב: תמי פמפנל שנקר, צילום: מאיה אבגר
הסלון משתלב בחלל | עיצוב: תמי פמפנל שנקר, צילום: מאיה אבגר

השפה העיצובית מתאפיינת בחומריות חשופה של עץ בירצ' וברזל ובניגודיות שנוצרת בין הקירות הלבנים למסגור הפתחים בשחור:

ניגודיות בין הקירות הלבנים למסגור הפתחים | עיצוב: תמי פמפנל שנקר, צילום: מאיה אבגר
ניגודיות בין הקירות הלבנים למסגור הפתחים | עיצוב: תמי פמפנל שנקר, צילום: מאיה אבגר

קוביה המכילה בתוכה סטודיו התחום בפרופיל בלגי, כאשר בחלקו העליון יש חלון היקפי המאפשר נקודת מבט המשכית על התקרה:

חלון היקפי | עיצוב: תמי פמפנל שנקר, צילום: מאיה אבגר
חלון היקפי | עיצוב: תמי פמפנל שנקר, צילום: מאיה אבגר

על דופן הקוביה מכיוון המטבח, שולבו יחידות של ארונות גבוהים המשתלבים בחלל הפתוח, הכולל גם את פינת האוכל והסלון:

דופלקס בגבעתיים | עיצוב: תמי פמפנל שנקר, צילום: מאיה אבגר
דופלקס בגבעתיים | עיצוב: תמי פמפנל שנקר, צילום: מאיה אבגר

בקומה השניה ביקשו ההורים חלל פרטי שיהווה מפלט מהמולת היומיום וכך בכניסה לחדר השינה תוכנן חדר ארונות פתוח המרכך את הכניסה ויוצר הפרדה עם איזור השינה:

חדר ארונות פתוח | עיצוב: תמי פמפנל שנקר, צילום: מאיה אבגר
חדר ארונות פתוח | עיצוב: תמי פמפנל שנקר, צילום: מאיה אבגר

החזון העיצובי היה לייצר רקע ניטרלי ומושלם עבור חפצים בעלי משמעות ועבודות אמנות שנאספו על ידי הזוג עם השנים ומהווים את מי שהם:

אוסף עבודות אומנות | עיצוב: תמי פמפנל שנקר, צילום: מאיה אבגר
אוסף עבודות אומנות | עיצוב: תמי פמפנל שנקר, צילום: מאיה אבגר
חפצים בעלי משמעות | עיצוב: תמי פמפנל שנקר, צילום: מאיה אבגר
חפצים בעלי משמעות | עיצוב: תמי פמפנל שנקר, צילום: מאיה אבגר

קריצה תעשייתית מעודנת עם שאיפה ליצור מאפיינים על זמניים ולא טרנדים חולפים:

קריצה תעשייתית | עיצוב: תמי פמפנל שנקר, צילום: מאיה אבגר
קריצה תעשייתית | עיצוב: תמי פמפנל שנקר, צילום: מאיה אבגר
מאפיינים על זמניים | עיצוב: תמי פמפנל שנקר, צילום: מאיה אבגר
מאפיינים על זמניים | עיצוב: תמי פמפנל שנקר, צילום: מאיה אבגר

בסלון תוכנן ספסל עץ הבנוי סביב הויטרינה ויוצר מעין מסגרת חומרית לכל החזית המשמש לאחסון:

הספסל כמסגרת החזית | עיצוב: תמי פמפנל שנקר, צילום: מאיה אבגר
הספסל כמסגרת החזית | עיצוב: תמי פמפנל שנקר, צילום: מאיה אבגר

ספקים:
קבלן "נישות", שי שחר
שולחן אוכל טולמנ'ס דוט
ספה בסלון בדוסה
מיטת הורים רהיטי טבע