מאופק מבחוץ ואמיץ מבפנים: הבית בו מחכה הפתעה בכל חדר

בית בשרון | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
בית בשרון | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית

מבחוץ הוא קלאסי ומאופק, מבט מבפנים חושף שילוב סגנונות מלא תעוזה. הצצה לבית בשרון שהיינו שמחות להתנחל בו

88 שיתופים | 132 צפיות

הדיירים
זוג + שלושת ילדיהם.

הבית
בית באזור השרון בשטח בנוי של כ-300 מ"ר בעל שתי קומות, במגרש בגודל של כ-400 מ"ר. בקומה הראשונה חלל ציבורי הכולל מבואה, מטבח, סלון ופינת טלוויזיה, ויציאה לגינה עם בריכה. בקומה השנייה, סוויטת ההורים הכוללת חדר עבודה, שני חדרי ילדים וחדר רחצה נוסף.

>> כל יום חו"ל: לשבת בסלון ולהרגיש באוסטרליה

בית בשרון, פערי גובה עם בית השכנים | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
בית בשרון, פערי גובה עם בית השכנים | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית

התכנון
"האתגר העיקרי של הפרויקט התגלה כבר בתחילת התהליך, כיוון שהמגרש הוא חלק מדו-משפחתי והבית שצמוד אליו גבוה יחסית לבנייה באזור", מסבירה נירית פרנקל, בעלת משרד לאדריכלות, תכנון ועיצוב "פרנקל אדריכלים", "הבית נבנה מבחוץ עם חלונות עץ אלומיניום שחורים וקרניזים המעניקים לו מראה קלאסי, וכדי לנתק אותו מבית השכנים בצורה חלקה, יצרנו חתיכת גג שטוחה וקטנה שיצרה גוש שמתנתק בין המבנים. על ידי כך נוצר מראה שונה בין שני הבתים, מבלי שהגבהים השונים יפריעו".

העיצוב
שביל הכניסה אל הבית מוצב מעט אלכסונית לדלת על מנת ליצור מקום נרחב בצדדים לצמחיה המייצרת עניין וסקרנות. בכניסה לבית, מבואה שאינה תחומה אבל מוגדרת. משמאל, ניצבת פינת המשפחה ומצד ימין מעבר לשירותי האורחים המוצנעים מאחורי ארון שירות. מיד לאחר מכן ניצב גרם מדרגות שנשען מסביב לקיר בריקים עם חלק תחתון שמחופה בנגרות, מטפס למעלה ויורד למטה.

שביל אלכסוני כדי לייצר מקום לצמחייה | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
שביל אלכסוני כדי לייצר מקום לצמחייה | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
בית בשרון | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
בית בשרון | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית

פינת האוכל מקשרת בין המטבח לסלון, ונבחר עבורה גוף תאורה דומיננטי שמגדיר את מיקומו של השולחן ביחס לחלל ומבדל אותו.

פינת האוכל מקשרת בין המטבח לסלון | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
פינת האוכל מקשרת בין המטבח לסלון | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
מבט מהגינה אל הבית | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
מבט מהגינה אל הבית | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית

עבור הסלון נבחרה מערכת ישיבה מרווחת, ואילו פינת הצפייה בטלוויזיה מופרדת. כדי להכניס אור ולהעמיק את הנוף לבריכה ולגינה, נבחרו ויטרינות גדולות.

פינת הישיבה בסלון | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
פינת הישיבה בסלון | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
ויטרינות גדולות מאפשרות מבט אל הנוף | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
ויטרינות גדולות מאפשרות מבט אל הנוף | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
פינת האוכל | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
פינת האוכל | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
פינת הטלוויזיה | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
פינת הטלוויזיה | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית

עיצוב המטבח משלב בין מספר סגנונות: מצד אחד ארונות גבוהים המאופיינים בנגרות כפרית, האי ומתלה הסירים הם אלמנטים מסגנון ברסרי-צרפתי ויחידת הארונות הנמוכה בגוון שחור, מביאה את הקו הנקי והמודרני.

ארונות גבוהים במראה כפרי. המטבח | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
ארונות גבוהים במראה כפרי. המטבח | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית

המעבר למטבח מוסגר באמצעות פרזול בלגי שחור משולב פליז, כדי להעמיק את הנגיעות בסגנון ברסרי שחוזרות על עצמן גם בתאורה וגם בידיות של היחידות הגבוהות.

המעבר למטבח מוסגר באמצעות פרזול בלגי שחור משולב פליז | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
המעבר למטבח מוסגר באמצעות פרזול בלגי שחור משולב פליז | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית

מהמטבח ישנו מעבר למזווה, שתחום בברזל ויוצר מעבר מואר בשקיפות מלאה.

מעבר אל המזווה מהמטבח | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
מעבר אל המזווה מהמטבח | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
גב דומיננטי מרשת, שמוסיף לסטיילינג. המזווה | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
גב דומיננטי מרשת, שמוסיף לסטיילינג. המזווה | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית

לארונות נבחר גב דומיננטי מרשת, שמוסיף לסטיילינג של החדר ויוצר טקסטורה בשילוב גוונים והצללות קטנות – נוף מיוחד למי שמבשל במטבח.

מבט אל המטבח ופינת הטלוויזיה | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
מבט אל המטבח ופינת הטלוויזיה | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית

הקירות בחלל הציבורי חופו במסגרות ודקורים מתוך מחשבה לייצר מסגרת שממשיכה בכל הבית. כדי לקשר בין שתי הקומות, נמשכו עיטורי הדקור גם במדרגות העולות לקומה העליונה. המדרגות בעלות מדרכי העץ מתחברות אל הפרקט המחפה את כל הקומה.

עיטורי דקור במדרגות העולות לקומה העליונה | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
עיטורי דקור במדרגות העולות לקומה העליונה | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית

בסוויטת ההורים, הגוונים שנבחרו לחדר השינה הם גווני נס קפה וחומים נוספים למיניהם, המעניקים חמימות לחדר ועם זאת גם מראה טבעי.

חמימות וטבעיות. סוויטת ההורים | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
חמימות וטבעיות. סוויטת ההורים | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית

חדר העבודה נתחם בקוביית פרופיל בלגי מברזל, מאחר ולבעלי הבית היה חשוב שיהיה בידוד אקוסטי בחדר העבודה, אך יחד עם זאת שהחלל יאפשר שמירה על קשר עין. גם כאן נעשה שימוש במסגרות ודקורים לעיטור הקירות כדי ליצור מראה קלאסי.

בידוד אקוסטי, אך מתאפשר לשמור על קשר עין. חדר העבודה | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
בידוד אקוסטי, אך מתאפשר לשמור על קשר עין. חדר העבודה | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית

פינת ארונות המובילה לחדר הרחצה הפרטי, שם נבחר ריצוף דומיננטי המשלב גוונים ירוקים שנותנים זריקה של צבע ושילוב של ראטן בנגרות  שממסך, אך עדין מראה באופן חלקי את הנעשה פנימה.

פינת הארונות בסוויטת ההורים | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
פינת הארונות בסוויטת ההורים | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
ריצוף דומיננטי המשלב גוונים ירוקים. חדר הרחצה הפרטי בסוויטת ההורים | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
ריצוף דומיננטי המשלב גוונים ירוקים. חדר הרחצה הפרטי בסוויטת ההורים | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
חדר הרחצה של ההורים | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
חדר הרחצה של ההורים | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
בית בשרון, נגרות בשילוב ראטן | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
בית בשרון, נגרות בשילוב ראטן | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית

בגינה החיצונית נוצרו כל הפונקציות שבית פרטי צריך – בריכה, עמדת אירוח חיצונית הכוללת טאבון, גריל ובר ישיבה ושולחן אירוח רחב ידיים.

הבריכה ועמדת האירוח | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
הבריכה ועמדת האירוח | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
שולחן אירוח בגינה החיצונית | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית
שולחן אירוח בגינה החיצונית | תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, צילום: איתי בנית

 

מצעים מפנקים ומגבות מלטפות של קנת קול לבית עכשיו במבצע THREE SIXTY FIVE by MASHBIR