אפייה קלה

עוגות, עוגיות ומאפים שקל ומהיר להכין בבית
מרץ 2020

סוכריות פילו ממולאות בפטה עיזים

מאפה האלים היווני, שחום ופריך, עם גבינת פטה עיזים בבסיסו, מקבל טוויסט מתובל בדמות פלפל שחור גרוס, עלי תימין ובצל ירוק, והופך לחטיפים קטנים ממכרים למתכון המלא

מאפינס תפוחי אדמה ובולגרית עם עשבי תיבול וזיתים שחורים

מאפינס מלוחים ים תיכוניים, שמעלים ניחוחות אפייה מפתים, הודות לבלילה עם שלל גבינות איכותיות, זיתים ועשבי תיבול למתכון המלא

גאלט בצק עלים מפולפל עם בצלים מקורמלים וגבינות משק

גאלט הוא מאפה קליל שמנצח כל קיש או פשטידה. משתמשים בגבינת עיזים קרמית משובחת ושלל גבינות אחרות, שהופכות את המאפה למפנק במיוחד למתכון המלא
סלט עלים, תאנים וגבינת חלומי צלוייה של שף עידן רובין, המחלבה מבית יצחק בשיתוף מסעדת בנדיקט. צילום: נעם פריסמן סטיילינג: ענת לבל
סלט עלים, תאנים וגבינת חלומי צלוייה של שף עידן רובין, המחלבה מבית יצחק בשיתוף מסעדת בנדיקט. צילום: נעם פריסמן סטיילינג: ענת לבל

מארחים (כמעט) בלי לבשל

כשאוהבים אוכל, זה לא אומר שחייבים להשתעבד למטבח: לפודיז אמיתיים תמיד יש את המוצרים הנכונים במזווה וכמה טריקים בשרוול. כך מארחים ללא מאמץ לכתבה המלאה

בקלוואה גבינות וירקות בקלי קלות

תוך כמה דקות עבודה, עלי פילו יכולים למאפה גבינות מתפצפץ מלא שיכול לעמוד במרכז בראנץ' או ארוחה חלבית למתכון המלא
קרמבל סולת ואגסים ביין לבן עם קרם שקדים של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל
קרמבל סולת ואגסים ביין לבן עם קרם שקדים של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל

קרמבל סולת ואגסים ביין לבן

אגסים ביין לבן ותבלינים וקרמבל סולת הם הבסיס לקינוח הנהדר הזה. אם רוצים להפוך אותו לעשיר יותר מוסיפים קרם שקדים למתכון המלא
עוגת תפוחים מתובלת עם פקאנים וחמוציות של אורלי פלאי־ברונשטיין. צילום: דן לב, סטיילינג: דלית רוסו
עוגת תפוחים מתובלת עם פקאנים וחמוציות של אורלי פלאי־ברונשטיין. צילום: דן לב, סטיילינג: דלית רוסו

פודינג לחם איטלקי עם תפוחים, פקאנים וחמוציות

התשובה האיטלקית ל"ברד פודינג" — מושקעת וארומטית עם תבלינים וקליפות הדרים למתכון המלא
  • לחמניות פקמן בטטה רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
    לחמניות פקמן בטטה רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
  • קציצות קינואה, מים בטעמים ולחמניות פקמן בטטה של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
    קציצות קינואה, מים בטעמים ולחמניות פקמן בטטה של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
  • קציצות קינואה בלחמניות בטטה של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
    קציצות קינואה בלחמניות בטטה של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)

לחמניות פקמן בטטה

הלחמניות האלו טעימות ורכות מאוד ויש בהן רכיב סודי - בטטה אפויה שאחראית למרקם ולמתיקות למתכון המלא
שטרודל חלבה של רות אוליבר. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו.
שטרודל חלבה של רות אוליבר. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו.

שטרודל חלבה

במקום תפוחי עץ וצימוקים מתחבאת בתוך השטרודל המתפצפץ מלית משגעת של חלבה, שלושה סוגי אגוזים וקינמון. את המלית מפזרים בין עלי הפילו לקבלת שטרודל אוורירי ופריך יותר למתכון המלא
כדורי קדאיף ממולאים במוצרלה וזיתים עם רוטב עגבניות טרי של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר.
כדורי קדאיף ממולאים במוצרלה וזיתים עם רוטב עגבניות טרי של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר.

כדורי קדאיף ממולאים במוצרלה וזיתים עם רוטב עגבניות

בחוץ אטריות קדאיף, בפנים ביס מוצרלה עם בזיליקום וזיתי קלמטה למתכון המלא
לחמניות בריוש ממולאות גלידה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם, כלים ואביזרים Sofi סופי, שוק הפשפשים, יפו
לחמניות בריוש ממולאות גלידה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם, כלים ואביזרים Sofi סופי, שוק הפשפשים, יפו

לחמניות בריוש ממולאות גלידה

לחמניית בריוש אוורירית וחמאתית שבתוכה גלידה קנויה או גלידת פטנט בצנצנת - פלא מסורתי ממוצא איטלקי שהפך לאחרונה ללהיט אינסטגרמי למתכון המלא
מאפי פרמזן וכמון על בסיס רוויון של ארז קומרובסקי. צילום: אילן נחום
מאפי פרמזן וכמון על בסיס רוויון של ארז קומרובסקי. צילום: אילן נחום

מאפי פרמזן וכמון על בסיס רוויון של ארז קומרובסקי

3 דירוגים
את הלחמניות הגאוניות האלה מכינים ב-5 דקות ללא התפחה או מאמץ מיוחד. אחר כך הופכים אותן לכריכונים וממלאים במה שמתחשק למתכון המלא
נקטרינות ממולאות בקראמבל מלוח של מנצ’גו ופיסטוק של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע
נקטרינות ממולאות בקראמבל מלוח של מנצ’גו ופיסטוק של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

נקטרינות ממולאות בקראמבל מלוח של מנצ'גו ופיסטוק

2 דירוגים
נקטרינות שעוברות צלייה ובתוכן נחים שלל טעמים שמשתלבים יחד בהרמוניה משגעת למתכון המלא
סלמון בקראסט אגוזים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
סלמון בקראסט אגוזים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

סלמון בקראסט אגוזים

במהלך הצלייה התבלינים שבמרינדה יעניקו לדג ארומה וטעם עדינים, ואילו אלה שבקראסט יעניקו טעמים וניחוחות אניסיים למתכון המלא

פיסלדייר גאודה תום עיזים

פיסלדייר הוא הגרסה הצרפתית לפיצה. זהו מאפה פשוט, שבדרך כלל משמש לניצול שאריות בצק עלים למתכון המלא
  • סקונס משמש מיובש או שוקולד של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
    סקונס משמש מיובש או שוקולד של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
  • סקונס משמש מיובש או שוקולד של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
    סקונס משמש מיובש או שוקולד של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

סקונס משמש מיובש או שוקולד

לחמניות אנגליות עדינות במתיקות מתונה שאפשר לשלב בהן תוספות מתוקות או חמצמצות למתכון המלא
ביסקוטי אגוזי מלך ואניס של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
ביסקוטי אגוזי מלך ואניס של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

ביסקוטי אגוזי מלך ואניס

עוגיות מלאות אופי - טעימות, מתפצחות, אלגנטיות ומקבלות לתוכן בהתמסרות תבלינים, אגוזים, פירות יבשים ושלל תוספות למתכון המלא
סבלה שוקולד מריר, פיסטוקים ומלח ים אטלנטי של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
סבלה שוקולד מריר, פיסטוקים ומלח ים אטלנטי של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

סבלה שוקולד מריר, פיסטוקים ומלח ים אטלנטי

היא אומנם רכה ונימוחה, אבל לא מיועדת לילדים עם תכולה של שוקולד מריר עם 70% מוצקי קקאו (אל תתפשרו על פחות) למתכון המלא
שורטברד מי ורדים וקוקוס של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
שורטברד מי ורדים וקוקוס של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

שורטברד מי ורדים וקוקוס

הן כל כך פשוטות להכנה ומבוססות על חומרים יומיומיים שהן אידיאליות לאופים בדקה התשעים למתכון המלא
קרמבל תותים עם תבלינים ופקאנים של שף-קונדיטור עמית ליברמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
קרמבל תותים עם תבלינים ופקאנים של שף-קונדיטור עמית ליברמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

קרמבל תותים עם תבלינים ופקאנים

הקינוח המושלם לחורף: תותים, תבלינים ופקאנים בקינוח אחד חמים שמתחסל בשניות למתכון המלא
בראוניז שוקולד-תפוז של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
בראוניז שוקולד-תפוז של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

ברונטיות נהנות יותר: מדריך הבראוניז השלם

אין לה יומרה להתרומם לגבהים והכי טעים לאכול אותה ישר מהמקפיא. קבלו בתשואות את עוגת השוקולד הכי קולית בסביבה לכתבה המלאה
גאלט בצק עלים עם כרשה וגבינת עיזים
. צילום: אפיק גבאי | סגנון: אוריה גבע
גאלט בצק עלים עם כרשה וגבינת עיזים . צילום: אפיק גבאי | סגנון: אוריה גבע

גאלט בצק עלים עם כרשה וגבינת עיזים

אם גאלט הוא מאפה קל יחסית להפקה, הגרסה הזאת היא ממש פיס אוף קייק — הטרחה הגדולה היא לזכור להפשיר מראש בצק עלים למתכון המלא