ביתי הוא משרדי

איך הופכים את המשרד הביתי מקנס לפרס?

88 שיתופים | 132 צפיות

יותר ויותר אנשים, שתנאי עבודתם מאפשרים זאת, מעדיפים לעבוד מהבית ומעבירים לביתם הפרטי את משרדם הציבורי. המשרד הביתי אינו דורש לבוש מחייב (לפחות רוב הזמן), מאפשר "יקיצה טבעית" ושילוב של חיי הבית בחיי העבודה, ואין ספק שתחושת החופש, השקט והמרחב משפרים את ההספק והתוצאות.

מאידך, מאחר שחיי המשרד מתנהלים בתוך בית המשפחה, ההפרעות הביתיות הן כמעט בלתי נמנעות – החל בעזרה בשיעורים וכלה בהסעות לחוגים או בהשכנת שלום בין הילדים המתקוטטים. הורים שעובדים מחוץ לבית אכן "שורפים" זמן נסיעות, אולם לפחות נחסכות מהם כמה שעות של משימות כאלה.

מסקנה? להכניס את המשרד הביתה או לדחות את הרעיון על הסף? האם המשרד הביתי הוא קנס או פרס?

המגבלות של הנוחות הביתית

י' ו-ר', זוג אדריכלים המתגוררים במרכז הארץ, הזמינו אותי באחרונה לפגישה במשרדם. הגעתי לכתובת שנמסרה לי וגיליתי כי מדובר במשרד הממוקם בביתם הפרטי. בדקות הספורות שחלפו מרגע שנכנסתי לבית ועד שהגעתי למרתף, שם שוכן המשרד, הספקתי לחזות בנתח לא מבוטל מהווי ביתם – הכביסה הממתינה לקיפול על הספה בסלון, הכלים הנערמים על השולחן במטבח, צעצועי הילדים המפוזרים במסדרון ושאר חפצים אישיים למדיי. לא יכולתי שלא להרהר כי הנוחות שבעבודה מהבית גובה מחיר מסוים של חשיפה אישית.

י', לעומת זאת, ראה את פני הדברים בצורה שונה לחלוטין. "עד לפני זמן לא רב", סיפר, "שכן המשרד שלנו במקום מרכזי בתל אביב. שילמנו דמי שכירות גבוהים, נאלצנו לצאת מהבית בשעה מוקדמת כדי להימנע ככל האפשר מהפקקים, את הבן שלנו גידלה למעשה המטפלת ובגלל פגישות עם לקוחות התאחרו מאוד זמני השיבה שלנו הביתה. בנוסף, גם נאלצנו להחזיק שני כלי רכב מאחר שאנו מתגוררים מחוץ לעיר. בזכות המעבר לעבודה מהבית יכולנו לוותר על שירותיה של המטפלת ולטפל בעצמנו בבננו, מכרנו את אחד מכלי הרכב וההוצאות בכלל קטנו בצורה ניכרת. נכון, חיי המשפחה חודרים לעבודה וגורמים לבזבוז זמן עבודה, אבל בגלל שאנחנו עובדים הבית, אנחנו יכולים להשלים את השעות החסרות בעבודה בלילות, אחרי שהילד נרדם".

אולם אליה וקוץ בה: מאחר שהעבודה כה קרובה לבית, זמן העבודה עלול להתארך מעבר לגבול המעשי. גם א' ו-ג', רואה חשבון ומעצבת פנים, הקימו משרד בביתם. אולם בעוד ג' "התמכרה" לנוחות שבחידוש עד כדי פעילות נמרצת בשעות שבהן גם הירח הולך לישון, א' נטש את הרעיון ואת המשרד כעבור שבועות מעטים וחזר למשרדו שבעיר. לטענתו, הבית לא סיפק לו די "אווירת עבודה", וכל רעש קטן הסיח את דעתו מהנושא שלפניו וגרם לו לפנות בשמחה רבה לטלוויזיה או לארון החטיפים. במקרה זה סביר מאוד להניח, כי אם המשרד לא היה כה זמין, שעות העבודה של ג' היו שונות וקצרות יותר ושל א' פוריות יותר… אין ספק שלנוחות הביתית מגבלות לכאן ולכאן.



מאחר שהעבודה כה קרובה לבית, זמן העבודה עלול להתארך מעבר לגבול המעשי  <BR>  stock.xchg" src="https://atmagil-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/misc/prev_images/pagemodule/image1/594/9594/380×225.jpg?1167994167" />                             </p>
<div>מאחר שהעבודה כה קרובה לבית, זמן העבודה עלול להתארך מעבר לגבול המעשי  <BR>  stock.xchg</div>
</p></div>
<h2>פינת עבודה או משרד של ממש </h2>
<p>כאשר מקבלים את ההחלטה להעביר (או לפתוח) את המשרד בבית, יש לשקול היטב את מכלול האפשרויות במסגרת המגבלות הביתיות ודרישות העבודה. בראש ובראשונה יש להתאים את המרחב שישמש כמשרד לאופי העבודה. פה נשאלת השאלה אם אכן יש צורך במשרד, הווי אומר חדר נפרד (עם מנעול שנעשה בו שימוש!) או שדי בהחלט בפינת עבודה. </p>
<p>חשוב לזכור שפינת עבודה אינה תחליף לחדר עבודה או למשרד והיא ממלאת צרכים שונים בתכלית מאלו שממלא משרד. אדם העובד במשרה חלקית וזקוק למחשב האישי שעתיים ביום יכול להסתפק בפינת עבודה הממוקמת בחדר משפחה או אפילו בחדר השינה, אך סידור כזה לא יצלח לוורקוהוליק שגם מקבל קהל. </p>
<p>בהתאם לאופי העבודה גם יש לשקול אפשרות לכניסה נפרדת למשרד או לפינת העבודה. אם המשרד משמש לישיבות עם קולגות או לקבלת קהל, מומלץ שאלו לא יחלפו על פני הבית בדרכם למשרד. כך גם נגרעת פרטיותם של בני הבית וגם האורחים חשים שלא בנוח. אם אין אפשרות ליצירת כניסה נפרדת אך היא נדרשת, אפשר להיפגש עם הלקוחות במשרדיהם או אף לשכור חדר ישיבות על בסיס חד פעמי או על פי יום קבוע בשבוע. במקומות מסוימים ניתנים גם שירותי מזכירות, מחשב, טלפון ואפילו כיבוד תמורת מחירים סבירים בהחלט. </p>
<p></p>
<div class= אילוסטרציה:   הבית לא סיפק  די stock.xchg " src="https://atmagil-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/misc/prev_images/pagemodule/image1/595/9595/380×225.jpg?1167994548" />

אילוסטרציה: הבית לא סיפק די "אווירת עבודה"
stock.xchg

בכל מקרה, על חדר העבודה בבית למלא את המשימה הלא קלה של משרד מקצועי לכל דבר. לכן כדאי להשקיע מחשבה וכסף בתכנונו והתאמתו לצרכים האישיים. אפשר לתכנן ולעצב את המשרד לבד ואפשר להיעזר בשרותיהם המקצועיים של מעצבי פנים המתמחים בעיצוב משרדים. אלו יסייעו לכם בבחירות הנכונות ויחסכו מכם עוגמת נפש והוצאות כספיות מיותרות שעשויות לנבוע מחוסר ניסיון. כך או כך, אם תעזרו במעצב או תהיו אתם המעצבים, יש לגשת למשימה כשאתם מצוידים בתמונה מלאה של המענים הרצויים לכם.

המשימה: תכנון משרד ביתי

כצעד ראשון בתכנון המשרד הביתי מומלץ לערוך טבלה של כל החפצים והאביזרים שלהם אתם זקוקים במשרד. בצד אחד יירשמו שמות החפצים ולצידם הפעולות הדרושות להכנסתם. לדוגמה:
מחשב 2 שקעי חשמל, לכונן ולצג
מקלדת מתקן למקלדת תואם לשולחן
טלפון וחיבור לאינטרנט הזמנת קו נפרד מהבית
מטבחון ופינת קפה עבודות חשמל ואינסטלציה

על הרשימה לכלול כמובן גם שולחן משרדי גדול, ספרייה ושידה, מדפים, תאורה מתאימה (כללית לחדר ותאורה ממוקדת לשולחן העבודה, מערכת שמע ומערכת כריזה אל הבית וממנו ועוד. רוב הדברים המוזכרים דורשים פעולת הכנה על ידי בעלי מקצוע (נגרים, חשמלאים, צבעים) ולכן הרשימה כה מומלצת. כך תוכלו להזמין בעל מקצוע לביצוע מספר עבודות ולא תצטרכו לעמוד במצב שיש לכם משרד לתפארת אבל בלי חיבור למזגן או ללא פעמון לדלת. הזמן והמאמץ המחשבתי ישתלמו בעתיד, כאשר לכל פריט יהיה את המקום המתאים לו ביותר ולכל מכשיר את השקע הנחוץ להפעלתו.

לאחר שסיימתם את הכנת הרשימה, אל תרוצו מיד לקנות אותה. מיקום והצבת כל הדברים שרשמתם דורשים תכנון קפדני. חישבו מהו מקום הישיבה הנוח לכם ביותר, מבחינת תאורה, אוויר ומרחב, ולפיו תכננו את שקעי החשמל והטלפון. אם העבודה דורשת מכם אירוח במשרד, תכננו מראש את המקום שבו יישבו האורחים. לא נעים לעמוד במצב שמגיע לקוח פוטנציאלי או קולגה חשוב ואתם מניחים לו לעמוד עד שמגיע כיסא רזרבי ולא מתאים מחדר הילדים. מקום אירוח במשרד יכול בהחלט להיות ליד שולחן העבודה שלכם, או בפינה נפרדת על כורסאות בפינת החדר. לבחירה זו קיימת חשיבות מיוחדת, מכיוון שעל פיה ייקבע אופי פגישותיכם, רשמי יותר או פחות.

לא רק ללקוחות שלכם צריך להיות נוח במשרדכם. חשוב שגם אתם תחושו בנוח, בעיקר אם התפקיד דורש מכם שעות ישיבה ממושכות על כיסא. השקיעו זמן, מחשבה וגם כסף בבחירת כיסא העבודה שלכם ומינעו כאבי גב ולב בעתיד. כמו הכיסא, גם שולחן העבודה צריך להיות גדול מספיק כדי לאפשר עבודה בנוחות מרבית. חישבו מהן הפונקציות השולחניות הנחוצות לכם – מתקן למקלדת, מדפים צמודים או מקום לתאורה – אך גם מה הרושם שאתם מעוניינים שהשולחן ייצור.

מתוך: מגזין נישה

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה