פשטידת סולת ובשר

מה עושים עם שאריות הבשר אחרי ארוחה דשנה? פשטידה

88 שיתופים | 132 צפיות

בפשטידה הזו משתמשים בכל שאריות הבשר שיש (כולל נקניק ופסטראמה), מבושלים וטריים.

פשטידת סולת ובשר

החומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:

לבצק:

  • 2 כוסות סולת
  • 3 כפות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 ביצה
  • 4 כפות שמן
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם

למילוי:

  • 1/2 ק"ג בשרים מכל הסוגים, קצוצים דק
  • 1 בצל קצוץ דק
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס זיתים שחורים פרוסים או קצוצים
  • 4 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 2 ביצים
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • שמן לשימון התבנית

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים הבצק ויוצרים בצק רך ונעים לעבודה.
  2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה עגול.
  3. משמנים תבנית אפייה בקוטר 24 או 26 ס"מ ומשטחים עליה עלה אחד של הבצק.
  4. מערבבים יחד את כל חומרי המילוי ומשטחים על תחתית הבצק. מכסים את שכבת המילוי בעלה הבצק השני.
  5. אופים בתנור בחום בינוני של 170 מעלות כחצי שעה או עד שהבצק מזהיב יפה.

מתוך: מגזין דרך האוכל

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה

17.12.06

(עודכן ב – 20.01.09)

מצרכים:

לתבנית בקוטר 26 ס"מ:

לבצק:

  • 2 כוסות סולת
  • 3 כפות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 ביצה
  • 4 כפות שמן
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם

למילוי:

  • 1/2 ק"ג בשרים מכל הסוגים, קצוצים דק
  • 1 בצל קצוץ דק
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס זיתים שחורים פרוסים או קצוצים
  • 4 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 2 ביצים
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • שמן לשימון התבנית

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים הבצק ויוצרים בצק רך ונעים לעבודה.
  2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה עגול.
  3. משמנים תבנית אפייה בקוטר 24 או 26 ס"מ ומשטחים עליה עלה אחד של הבצק.
  4. מערבבים יחד את כל חומרי המילוי ומשטחים על תחתית הבצק. מכסים את שכבת המילוי בעלה הבצק השני.
  5. אופים בתנור בחום בינוני של 170 מעלות כחצי שעה או עד שהבצק מזהיב יפה.

בפשטידה הזו משתמשים בכל שאריות הבשר שיש (כולל נקניק ופסטראמה), מבושלים וטריים.