סיידר ביתי מתובל

החורף הגיע, ואיתו הגיע הזמן לאחד מהמשקאות המסמלים אותו

88 שיתופים | 132 צפיות

אין דבר שמזוהה יותר עם חורף מאשר סיידר חם – מיץ תפוחים תוסס. ברוב ארצות אירופה סיידר הוא משקה אלכוהולי, והאזורים המפורסמים בייצור הסיידר האלכוהולי באירופה הם חבל נורמנדי ובריטני בצרפת, דרום מערב אנגליה וחבל הבאסקים בספרד. באנגליה ניתן לשתות סיידר ישר מהחבית בפאבים.

בארץ משום מה הסיידר הוא מיץ תפוחים חם. במקור חותכים את התפוחים, סוחטים אותם, ומשהים בחביות גדולות את המיץ כחודש-חודשיים עד שהוא תוסס.

סיידר ביתי מתובל

החומרים לשש כוסות:

  • 1 ק"ג תפוחי עץ חמוצים (או מעורבים חמוצים ומתוקים ביחס של 3:1
  • 1 ליטר מים
  • 3 מקלות קינמון
  • 1 כוכב אניס אחד
  • 4 מסמרי ציפורן
  • גרידה מלימון אחד
  • 3 כפות רכז תרכיז סיידר

אופן ההכנה:

  1. מרסקים את כל התפוחים ומשאירים ארבעה בצד. מסננים היטב.
  2. שומרים את המיץ שנתקבל בצנצנת מעוקרת ואטומה הרמטית למשך שלושה שבועות.
  3. מסננים את הנוזל.
  4. פורסים לפרוסות דקות את ארבעת התפוחים, מנקים מהליבה, ומבשלים בסיר עם ליטר מים עד לרתיחה.
  5. מוסיפים את מקלות הקינמון, כוכב האניס, מסמרי הציפורן וגרידת הלימון ומערבבים.
  6. מוסיפים את מיץ הסיידר המסונן, מכסים במכסה ומבשלים רבע שעה על אש בינונית עד נמוכה.

מתוך: מגזין דרך האוכל

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה

19.12.06

(עודכן ב – 20.01.09)

מצרכים:

לשש כוסות:

  • 1 ק"ג תפוחי עץ חמוצים (או מעורבים חמוצים ומתוקים ביחס של 3:1
  • 1 ליטר מים
  • 3 מקלות קינמון
  • 1 כוכב אניס אחד
  • 4 מסמרי ציפורן
  • גרידה מלימון אחד
  • 3 כפות רכז תרכיז סיידר

אופן ההכנה:

  1. מרסקים את כל התפוחים ומשאירים ארבעה בצד. מסננים היטב.
  2. שומרים את המיץ שנתקבל בצנצנת מעוקרת ואטומה הרמטית למשך שלושה שבועות.
  3. מסננים את הנוזל.
  4. פורסים לפרוסות דקות את ארבעת התפוחים, מנקים מהליבה, ומבשלים בסיר עם ליטר מים עד לרתיחה.
  5. מוסיפים את מקלות הקינמון, כוכב האניס, מסמרי הציפורן וגרידת הלימון ומערבבים.
  6. מוסיפים את מיץ הסיידר המסונן, מכסים במכסה ומבשלים רבע שעה על אש בינונית עד נמוכה.