טעמים של תשוקה

ארוחה אפרודיזיאקית לכבוד ט"ו באב

88 שיתופים | 132 צפיות

האפרודיזיאקים הם חומרים מעוררי חשק, הקרויים על שמה של אפרודיטה, אלת האהבה, ונמצאים גם במאכלים מעוררי תאווה המופיעים לאורך כל ההיסטוריה והתרבות האנושית. אדם, חווה והתפוח מסמלים את הקשר הראשון בין מין ואוכל, וגם בשיר השירים נזכרים הענבים, הרימונים והיין כמעוררי תשוקה. אלא שבמקרה הזה לא מדובר רק על אמונה ומסורת, אלא על מחקרים מדעיים שהוכיחו שבמאכלים שונים קיימים חומרים המשחררים בגופנו אנדרופינים, הגורמים לתחושות התעלות ומעוררים רגשות.

"אם נבדוק למשל את השוקולד", אומרת הסקסולוגית ד"ר מינה לוין, "נגלה שהוא מכיל כימיקל הנקרא פנילאתילמין, המכונה 'כימיקל אהבה'. החומר גורם לתחושה נעימה בגוף ומציף אותו באדרנלין. מאכלים חריפים כמו צ'ילי וקארי, למשל, מכילים רכיב הנקרא קפסצין, הגורם להזעה ולעלייה בקצב הלב, בדומה למה שקורה לגוף במצבים מיניים אינטימיים". בדומה לכך, שורש הג'ינג'ר החריף גורם ללועס אותו לחוש חום ודופק מוגבר.

מאכלי אפרודיזיאק נוספים:

  • אננס נחשב לאפרודיזיאק בעיקר לנשים בשל צורת אכילתו וטעמו המתוק.
  • ליצ'י וקיווי בשל המרקם והלחות שלהם.
  • קקאו ושוקולד מכילים אמפיטמינים המעוררים תשוקה מינית ואת ייצור הסרוטונין במוח.
  • אבוקדו תושביה הקדומים של מקסיקו נהגו לכנותו "אשכים", בשל העובדה שהוא מכיל ויטמין E המגביר את זרימת הדם לאברי המין.
  • ליקריץ נחשב למעורר תאווה בעיקר לנשים ונפוץ בשימוש רפואי אצל הסינים.
  • שמן כמהין שמן מפטריות כמהין לבנות מעורר את החושים בזכות ריחו וטעמו החזק.
  • פסיפלורה יש הטוענים ששם הפרי נגזר מ-Passion fruit, פרי התשוקה.
  • זיתים יש הטוענים שזיתים ירוקים משפיעים על אונות הגבר, ואילו זיתים שחורים משפיעים על הדחף המיני אצל האישה.
  • מנגו הריח והאקזוטיות שלו הופכים אותו לאפרודיזיאק לכל דבר. אמונה אפריקנית גורסת שמנגו הוא מעין "גלגול" של איבר המין הגברי בעולם הצומח.
  • חרובים נחשבים לסגולה לפוריות ולהתעוררות הרגש, ויש הטוענים שריח החרוב מזכיר ריח גברי.

גם הדבש, הידוע בסגולות המרפא שלו, נחשב בתרבויות כמו יוון העתיקה והודו לאחד ממעוררי התאווה החזקים ביותר. ההודים נוהגים להוסיף לחלב דבש והל, מתוך אמונה שהמשקה מונע אימפוטנטיות ומגביר את הפוריות.

אך לא רק החומרים הכימיים הקיימים במאכלים מרגשים אותנו. ד"ר לוין סבורה שגם אסוציאציות המתעוררות עקב צורתו החיצונית של המאכל עשויות לעורר בנו תשוקה מינית. "הבננה, למשל, נחשבת למאכל מעורר תאווה בעיקר בשל צורתה הפאלית, על אף שהיא מכילה גם כימיקלים התורמים למצב רוח טוב ולהעלאת רמת האנרגיה בגוף". גם צורת הצדפות מזכירה אנטומיה נשית, והן מכילות אבץ וויטמין E התורמים לשיפור התפקוד המיני.

מספרים כי קזנובה וגם לואי ה-16 נהגו לפתוח את יומם באכילת צדפות בכמויות גדולות. ככל הנראה ניחוח הים, צורת הצדפות והמרקם הנוזלי שלהן עוררו אצלם ואצל רבים אחרים תשוקה מינית. בכלל, מאכלים מעוררי תשוקה רבים נמנים עם קבוצת מאכלי הים המתקשרים בקשר אסוציאטיבי לאפרודיטה הבאה מן הים. גם מקבילתה הרומית של אפרודיטה, ונוס, צוירה על ידי בוטיצ'לי כשהיא יוצאת מצדפה.

האספרגוס הזקוף מעורר גם הוא קונוטציה מינית, ובדרום צרפת של המאה ה-18 היה מקובל להגישו בחתונות ובאירועים חשובים. על אף שהנשים לא הורשו לאכול ממנו ומירקות הדומים לו בפרהסיה, כדי לא לפגוע בצניעותן, קטרינה דה מדיצ'י, אשתו של המלך הנרי השני, נהגה לאכול גם ארטישוק בפומבי בעזרת הידיים, ואכילתה הבוטה עוררה אסוציאציות מיניות שליבו את זעם העם. אבל בסופו של דבר המלכה נהנתה, וזה כל מה שהיה חשוב.

כדי להכניס אתכם לאווירה קצת יותר רומנטית לקראת חג האהבה, הכין לנו השף רועי סופר ("גבריאל") ארוחה מיוחדת ויצירתית המתבססת על חומרי גלם מעוררי תשוקה. הנה משהו שדווקא כדאי לנסות בבית, ושלא תגידו שלא הזהרנו אתכם.

טילון מוס כרובית וקוויאר

החומרים ל-6 מנות:
למוס:

  • 1/2 ראש כרובית
  • 2 כוסות חלב
  • 1 שן שום, שלמה
  • 5 ענפי טימין
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 2 דפי ג'לטין
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 6 כפות קוויאר (או ביצי סלמון)

לטילון:

  • 1 כוס קמח
  • 20 גר' סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 100 גר' חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 2 חלבונים
  • 2 כפיות שומשום שחור

אופן ההכנה:
המוס:

  1. מפרידים את הכרובית לפרחים.
  2. מחממים בסיר על אש בינונית חלב, שום, טימין, מלח וסוכר. מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים עד ריכוך 40-30 דקות.
  3. מסננים את פרחי הכרובית מנוזלים וטוחנים במעבד מזון. טועמים תיבול ומתקנים.
  4. משרים את דפי הג'לטין במים במשך 3 דקות. מוציאים, סוחטים וטוחנים במעבד המזון יחד עם פרחי הכרובית. מקררים.
  5. מקציפים שמנת לקצפת יציבה ומקפלים לתוך תערובת הכרובית.

הטילון:

  1. מערבבים יחד קמח, סוכר ומלח.
  2. מוסיפים חמאה ומערבבים למרקם דמוי מיונז.
  3. מוסיפים חלבונים ומערבבים בתנועות קיפול.
  4. מזליפים מהתערובת על תבנית אפייה עיגולים דקים ככל האפשר בקוטר 8 ס"מ.
  5. מפזרים מעל שומשום ואופים במשך 4 דקות בתנור שחומם מראש ל-185 מעלות.
  6. הופכים בעדינות את העיגולים, מגלגלים על חרוט מתכת ואופים עוד 3 דקות או עד השחמה. מוציאים מהתנור ומשחררים את הטילון מהחרוט.
  7. מעבירים את מוס הכרובית לשקית זילוף ומזליפים לתוך הטילון. מפזרים מעל קוויאר ומגישים.

 

חזרה למעלה



אספרגוס וביצה עלומה

החומרים ל-4 מנות:

  • מים לחליטה
  • 1 כף מלח
  • 2 צרורות אספרגוס
  • 4 ליטר מים
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • 4 ביצים
  • 500 גר' פטריות שמפיניון
  • 8 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 4 כפות מיץ לימון
  • קורט מלח גס

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים סיר גדול מלא במים עם מלח וחולטים את האספרגוס. כשאפשר לנעוץ קיסם בצורה חלקה בחלק העבה שלו, מוציאים ומעבירים למי קרח.
  2. מרתיחים בסיר מים עם חומץ, ומנמיכים את האש עד בעבוע עדין מאוד.
  3. שוברים כל ביצה לתוך כוס נפרדת.
  4. בעזרת כף מערבלים קלות את המים בסיר ויוצקים בעדינות כל ביצה לתוך הסיר. מבשלים כ-2 דקות ומוציאים בעזרת כף מחוררת למי קרח.
  5. קוצצים את הפטריות במעבד מזון לקוביות קטנטנות. מסדרים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן מעט. אופים במשך 40 דקות בחום של 120 מעלות.
  6. מוציאים את הפטריות, מוסיפים 4 כפות שמן זית ו-1 כפית מלח ומערבבים.
  7. מחלקים את האספרגוס לצלחות הגשה. יוצקים מעל כל מנה כף מיץ לימון, כף שמן זית ומעט מלח גס.
  8. מפזרים מעל את הפטריות, מניחים את הביצה העלומה ומגישים.

חזרה למעלה



אויסטרים בסלסת אבטיח

החומרים ל-4 מנות:

  • 1/2 כוס קוביות אבטיח קטנות
  • 1 כפית טבסקו
  • 3 כפיות שומשום שחור
  • 3 כפות מיץ לימון או ליים
  • 4 אויסטרים

אופן ההכנה:

  1. מערבבים קוביות אבטיח, טבסקו, שומשום ומיץ לימון.
  2. מסדרים את האויסטרים בצלחת ומפזרים מעל כל מנה כף סלסת אבטיח.

 

חזרה למעלה



קרפצ'יו אננס וסלמון

החומרים ל-6 מנות:

  • 1 אננס טרי, פרוס דק לאורך
  • 200 גר' פילה סלמון טרי, פרוס דק
  • 8 גבעולי סלרי אמריקאי, פרוסים דק
  • 6 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות ווסאבי
  • 3 כפות מים חמים
  • 1 כף אבקת סוכר
  • קורט מלח גס

אופן ההכנה:

  1. מסדרים בצלחת מלבנית פרוסות אננס וסלמון.
  2. מערבבים סלרי, שמן זית, מיץ לימון ומלח ומסדרים בשולי הצלחת.
  3. מערבבים את הווסאבי עם המים והסוכר עד ליצירת ג'ל.
  4. מניחים בעדינות את הג'ל על פרוסות האננס והסלמון, מפזרים מלח גס ומגישים.

חזרה למעלה



קציפת שוקולד ודובדבנים

החומרים:

  • 1 כוס חלב
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 4 כפות סוכר
  • 260 גר' שוקולד מריר
  • 4 כדורי גלידת קוקוס או וניל
  • 1 כוס דובדבנים טריים, מגולענים

אופן ההכנה:

  1. מחממים חלב, שמנת וסוכר בסיר ומביאים לרתיחה.
  2. שופכים את הנוזלים מעל השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים למחית אחידה. מסננים נוזלים מיותרים.
  3. מקציפים במיקסר את המחית (או מכניסים למיכל קצפת עם בלוני גז) ושומרים חם.

חזרה למעלה

 

לצפייה בוידאו של הכנת המנות הקליקו כאן»

 

מתוך: מגזין דרך האוכל

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה