פשטידת סולת ובשר
מה עושים עם שאריות הבשר אחרי ארוחה דשנה? פשטידה
88 שיתופים | 132 צפיות
בפשטידה הזו משתמשים בכל שאריות הבשר שיש (כולל נקניק ופסטראמה), מבושלים וטריים.
פשטידת סולת ובשר
החומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
לבצק:
- 2 כוסות סולת
- 3 כפות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 ביצה
- 4 כפות שמן
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
למילוי:
- 1/2 ק"ג בשרים מכל הסוגים, קצוצים דק
- 1 בצל קצוץ דק
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 כוס זיתים שחורים פרוסים או קצוצים
- 4 כפות גדושות רסק עגבניות
- 2 ביצים
- 3 כפות פירורי לחם
- 1 כף אבקת מרק עוף
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- שמן לשימון התבנית
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים הבצק ויוצרים בצק רך ונעים לעבודה.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה עגול.
- משמנים תבנית אפייה בקוטר 24 או 26 ס"מ ומשטחים עליה עלה אחד של הבצק.
- מערבבים יחד את כל חומרי המילוי ומשטחים על תחתית הבצק. מכסים את שכבת המילוי בעלה הבצק השני.
- אופים בתנור בחום בינוני של 170 מעלות כחצי שעה או עד שהבצק מזהיב יפה.
מתוך: מגזין דרך האוכל
לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה
17.12.06
(עודכן ב – 20.01.09)
מצרכים:
לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
לבצק:
- 2 כוסות סולת
- 3 כפות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 ביצה
- 4 כפות שמן
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
למילוי:
- 1/2 ק"ג בשרים מכל הסוגים, קצוצים דק
- 1 בצל קצוץ דק
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 כוס זיתים שחורים פרוסים או קצוצים
- 4 כפות גדושות רסק עגבניות
- 2 ביצים
- 3 כפות פירורי לחם
- 1 כף אבקת מרק עוף
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- שמן לשימון התבנית
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים הבצק ויוצרים בצק רך ונעים לעבודה.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה עגול.
- משמנים תבנית אפייה בקוטר 24 או 26 ס"מ ומשטחים עליה עלה אחד של הבצק.
- מערבבים יחד את כל חומרי המילוי ומשטחים על תחתית הבצק. מכסים את שכבת המילוי בעלה הבצק השני.
- אופים בתנור בחום בינוני של 170 מעלות כחצי שעה או עד שהבצק מזהיב יפה.
בפשטידה הזו משתמשים בכל שאריות הבשר שיש (כולל נקניק ופסטראמה), מבושלים וטריים.