חביתת ביצים, תפוחי אדמה ונקניק
חביתה כל כך ממלאת וטעימה שאפשר להשתגע
88 שיתופים | 132 צפיות
חומרים
- 5 כפות שמן זית
- 1 בצל פרוס
- 2 תפוחי אדמה פרוסים
- 1 עגבנייה בשלה פרוסה
- 150 גרם נקניק סלמי פרוס
- 5 ביצים
- 2 כפות פטרוזיליה
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
- מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים למחבת, בזו אחר זו, שכבה של פרוסות תפוחי אדמה, שכבה של פרוסות עגבנייה ושכבה של פרוסות נקניק.
- בקערה עמוקה טורפים יחד ביצים, פטרוזיליה קצוצה ותבלינים ויוצקים למחבת.
- מנערים קלות את המחבת כך שתערובת הביצים תכסה את תכולת המחבת ומטגנים על אש בינונית משני הצדדים עד שהחביתה מזהיבה.
- מומלץ להיעזר בצלחת גדולה ושטוחה להפיכת החביתה – מניחים צלחת גדולה מעל המחבת, הופכים את החביתה אל הצלחת ומחזירים למחבת על צידה השני.
מתוך: מגזין מסע עולמי
לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה
12.02.07
(עודכן ב – 05.02.10)
מצרכים:
- 5 כפות שמן זית
- 1 בצל פרוס
- 2 תפוחי אדמה פרוסים
- 1 עגבנייה בשלה פרוסה
- 150 גרם נקניק סלמי פרוס
- 5 ביצים
- 2 כפות פטרוזיליה
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
- מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים למחבת, בזו אחר זו, שכבה של פרוסות תפוחי אדמה, שכבה של פרוסות עגבנייה ושכבה של פרוסות נקניק.
- בקערה עמוקה טורפים יחד ביצים, פטרוזיליה קצוצה ותבלינים ויוצקים למחבת.
- מנערים קלות את המחבת כך שתערובת הביצים תכסה את תכולת המחבת ומטגנים על אש בינונית משני הצדדים עד שהחביתה מזהיבה.
- מומלץ להיעזר בצלחת גדולה ושטוחה להפיכת החביתה – מניחים צלחת גדולה מעל המחבת, הופכים את החביתה אל הצלחת ומחזירים למחבת על צידה השני.