חביתת ביצים, תפוחי אדמה ונקניק

חביתה כל כך ממלאת וטעימה שאפשר להשתגע

88 שיתופים | 132 צפיות

חומרים

  • 5 כפות שמן זית
  • 1 בצל פרוס
  • 2 תפוחי אדמה פרוסים
  • 1 עגבנייה בשלה פרוסה
  • 150 גרם נקניק סלמי פרוס
  • 5 ביצים
  • 2 כפות פטרוזיליה
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
  2. מוסיפים למחבת, בזו אחר זו, שכבה של פרוסות תפוחי אדמה, שכבה של פרוסות עגבנייה ושכבה של פרוסות נקניק.
  3. בקערה עמוקה טורפים יחד ביצים, פטרוזיליה קצוצה ותבלינים ויוצקים למחבת.
  4. מנערים קלות את המחבת כך שתערובת הביצים תכסה את תכולת המחבת ומטגנים על אש בינונית משני הצדדים עד שהחביתה מזהיבה.
  • מומלץ להיעזר בצלחת גדולה ושטוחה להפיכת החביתה – מניחים צלחת גדולה מעל המחבת, הופכים את החביתה אל הצלחת ומחזירים למחבת על צידה השני.

מתוך: מגזין מסע עולמי

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה

12.02.07

(עודכן ב – 05.02.10)

מצרכים:

  • 5 כפות שמן זית
  • 1 בצל פרוס
  • 2 תפוחי אדמה פרוסים
  • 1 עגבנייה בשלה פרוסה
  • 150 גרם נקניק סלמי פרוס
  • 5 ביצים
  • 2 כפות פטרוזיליה
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
  2. מוסיפים למחבת, בזו אחר זו, שכבה של פרוסות תפוחי אדמה, שכבה של פרוסות עגבנייה ושכבה של פרוסות נקניק.
  3. בקערה עמוקה טורפים יחד ביצים, פטרוזיליה קצוצה ותבלינים ויוצקים למחבת.
  4. מנערים קלות את המחבת כך שתערובת הביצים תכסה את תכולת המחבת ומטגנים על אש בינונית משני הצדדים עד שהחביתה מזהיבה.
  • מומלץ להיעזר בצלחת גדולה ושטוחה להפיכת החביתה – מניחים צלחת גדולה מעל המחבת, הופכים את החביתה אל הצלחת ומחזירים למחבת על צידה השני.